Αυτοί που βρήκαν την ευτυχία την αληθινή
Αγάπη
Κυκλοφορεί
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 4.98 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 246 γρ., 127 σελ.
Περιγραφή

Σε όλες τις εποχές υπάρχουν άγιοι. Και χάριν αυτών υπάρχει ακόμη ο κόσμος. Άγιοι γνωστοί και άγνωστοι, μοναχοί, ιερείς και λαϊκοί και έγγαμοι, μάλιστα. Τούτο μας δείχνει πως η αγιότητα αφορά κάθε χριστιανό που πιστεύει και αγωνίζεται αληθινά και μετανοεί, για τα λάθη του. Ο καθένας συνειδητός χριστιανός μπορεί να γίνει άγιος. Μας το προτείνει ο ίδιος ο Κύριος. "Γίνεσθε άγιοι, ότι άγιος ειμί".

Η παράδοσή μας είναι η μνήμη του λαού. Και η καθαρότερη μορφή της είναι η ορθόδοξη ασκητική. Αυτή αποτέλεσε το έδαφος και το χώρο της δράσης των ανθρώπων εκείνων που έζησαν μέσα στον κόσμο και αγωνίστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες και πειρασμούς και έφτασαν σε μέτρα πνευματικά.

Αυτή είναι η λαϊκή ασκητική, που φτάνει μέχρι τις ημέρες μας, εφ` όσον και σήμερα υπάρχουν πολλοί τέτοιοι αγωνιστές, οι οποίοι ξεπερνούν τις δυσκολίες και τους πειρασμούς κατορθώνοντας να ζουν ανώτερη πνευματική ζωή, καθώς η μοναχική. Από αγάπη προς τις ευλαβείς αυτές ψυχές γράφτηκε το μικρό αυτό πόνημα, εις μνημόσυνον αιώνιον.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00