Αρχαία ελληνική γλώσσα Α΄ γυμνασίου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-8458-49-9
Ελληνοεκδοτική, Αθήνα, 8/2006
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 13.19 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 702 γρ., 408 σελ.
τ. 1 από 2
Περιγραφή

Ο κύριος σκοπός του σχολικού μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας είναι μορφωτικός - ανθρωπιστικός. Κεντρικός άξονας του μαθήματος αυτού είναι η επικοινωνία των μαθητών και των μαθητριών με την πνευματική δημιουργία των αρχαίων Ελλήνων. Προσεγγίζοντας την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα από το πρωτότυπο οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου διαπιστώνουν ότι η νέα ελληνική γλώσσα έχει τις ρίζες της στην αρχαία και αποτελεί συνέχεια και εξέλιξη της· έτσι αποκτούν μια βαθύτερη γνώση της ελληνικής γλώσσας και διερύνουν το γλωσσικό τους κώδικα.
Εξοικειώνονται με τα αρχαιοελληνικά κείμενα και ασκούνται στην άμεση και βιωματική κατανόηση τους. Συνειδητοποιούν τα κοινά δομικά στοιχεία αρχαίας και νέας ελληνικής αλλά και τις διαφορές τους. Κυρίως στο Β΄ και Γ΄ μέρος κάθε ενότητας του σχολικού βιβλίου Αρχαία Ελληνική Γλώσσα Α` Γυμνασίου οι μαθητές και οι μαθήτριες εξοικειώνονται με τα δομικά στοιχεία (λεξιλογικά και μορφολογικά) της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.
Με την ετυμολογική σύνδεση της αρχαίας και της νέας ελληνικής γλώσσας οι μαθητές φτάνουν σε μια βαθύτερη γνώση του λεξιλογικού πλούτου της γλώσσας τους.
Οι πρωτοτυπίες του βοηθήματος αυτού είναι οι εξής:
- οι απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου με κατανοητό και μεθοδικό τρόπο·
- οι πρόσθετες και οι διαθεματικές ασκήσεις
- οι απαντήσεις στα παράλληλα κείμενα του σχολικού βιβλίου·
- τα προτεινόμενα παράλληλα κείμενα
- τα κριτήρια αξιολόγησης με τις απαντήσεις τους (στο τέλος του βιβλίου).
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-09-15 12:28:36