Από την Άιντα στον Χαβιέρ
Γράμματα σ' έναν φυλακισμένο
From A to X : Story in Letters (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-16-3807-2
Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα, 5/2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 12.64 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 308 γρ., 229 σελ.
Περιγραφή

Δεν είναι η αγάπη παιχνίδι του καιρού...

Σε µια σκονισµένη, µισοερειπωµένη πόλη ζει η Άιντα. Ο αγαπηµένος της, ο Χαβιέρ, βρίσκεται στη φυλακή, ως επικίνδυνος τροµοκράτης. Αποφασισµένα, λάγνα και τρυφερά, τα γράµµατα της Άιντα προς τον άντρα που αγαπάει µιλούν για τα καθηµερινά γεγονότα στην πόλη και για το ετερόκλητο πλήθος των κατοίκων της, που οι ζωές τους κυλούν µέσα από τη δική της. Όµως ο τόπος βρίσκεται κάτω από διαρκή απειλή και, καθώς µια τυραννική εξουσία εισβάλλει αναπόδραστα από έξω, οι πιο ασήµαντες λεπτοµέρειες, οι πιο απλές δραστηριότητες των ανθρώπων -ένας τρυφερός χορός, ένα γεύµα για δύο- αποκτούν για την Άιντα τη σηµασία που επιβεβαιώνει και δίνει νόηµα στη ζωή, γίνονται πράξεις αντίστασης ενάντια στις δυνάµεις που διαφορετικά θα µπορούσαν να τους αφανίσουν.

Το "Από την Άιντα στον Χαβιέρ" είναι µια υπέροχη ιστορία αγάπης από έναν σπουδαίο συγγραφέα του καιρού µας και µια συγκλονιστική εξερεύνηση των δρόµων που ακολουθεί η ανθρωπότητα για να επικυρώσει την ύπαρξή της µέσα από τον αγώνα, µε οδηγό την άσβεστη ελπίδα.

"Ο Τζον Μπέργκερ µάς έκανε ένα υπέροχο δώρο. Το βιβλίο αυτό είναι µια σπουδή πάνω στην ελεγχόµενη οργή, σµιλεµένη µε τα εργαλεία της τρυφερότητας και µια κοφτερή πολιτική µατιά. Ό,τι γράφει είναι βαθύ, ακριβές και στοχευµένο: η ελευθερία και η στέρηση της ελευθερίας, η ελπίδα και η στέρηση της ελπίδας, η αγάπη κι ο αβάσταχτος καηµός που παίρνει τη θέση της όταν τα πρόσωπα που αγαπιούνται χωρίζονται βίαια".
(Αρουντάτι Ρόι)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-10-13 16:43:11