Ανήλικος επισκέπτης
The Little Stranger (τίτλος πρωτοτύπου)
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-03-5344-0
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 11.56 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
496 σελ.
Περιγραφή

Από την κορυφαία συγγραφέα του αποκλίνοντος ερωτισμού, μια ιστορία μυστηρίου και τρόμου που μαγνητίζει και κόβει την ανάσα. Μεσούντος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο Χάντρεντς, μια ετοιμόρροπη έπαυλη της αγγλικής υπαίθρου, η οικογένεια Έιρς ζει με μόνη συντροφιά τα φαντάσματα του ένδοξου παρελθόντος της. Μα όταν ο δόκτωρ Φάραντεϊ, περιζήτητος ντόπιος εργένης, αρχίζει να κουράρει τη χήρα κυρία Έιρς και να φλερτάρει, αδέξια και γεμάτος ασίγαστο πόθο, τη μοναχοκόρη της Κάρολαϊν, η έπαυλη και οι αναμνήσεις που ξεχειλίζουν σε κάθε γωνιά της αρχίζουν να κυριεύουν και το αβέβαιο παρόν."Ο ανήλικος επισκέπτης" είναι μυθιστόρημα ατμοσφαιρικό, αισθαντικό και απρόσμενα τρομαχτικό, και επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την κορυφαία θέση της Σάρα Ουότερς στο σύγχρονο πάνθεον των καθαρόαιμων, ιδιοφυών αφηγητών.

"Είναι μια πραγματικά τρομακτική, συγκλονιστική ιστορία φαντασμάτων που διαδραματίζεται στην αγγλική εξοχή λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για μια δουλειά που πίσω από την απλή γραφή της κρύβει βαθιά νοήματα. Μια δουλειά που εγγυάται πολλές νύχτες αγρύπνιας".

Στίβεν Κινγκ

"Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία, με σαγηνευτικούς πρωταγωνιστές... Εκτός α­πό μυθιστόρημα του υπερφυσικού, είναι κι ένας διαλογισμός ως προς τη φύση του Βρε­τανού και της κοινωνικής τάξης, και πώς τα πράγματα σπανίως είναι όπως φαίνονται. Α­νατριχιαστικό".

Κέιτ Μος, The Times Summer Read

"Η Ουότερς γράφει με σφρίγος κι αυτοπεποίθηση, χτίζοντας με μαστοριά μια ατμόσφαιρα που ξεκινά από ένα νωθρό καλοκαιριάτικο απόγευμα και βαθμηδόν σκοτεινιάζει και στενεύει ώσπου νιώθουμε δέσμιοί της όσο και οι χαρακτήρες του βιβλίου... Η επίμονη ανατομία των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων διά χειρός Ουότερς είναι εκπληκτική".

Τρέισι Σεβαλιέ, Observer

"Οι αναγνώστες της Ουότερς είναι πλέον εξοικειωμένοι με την αφηγηματική της δεινότητα... Ενώ μια όψη του βιβλίου μοιάζει με ιστορία φαντασμάτων, η άλλη φανερώνει ένα περίτεχνο ψυχολογικό δράμα".

Τζόι λο Ντίκο, Independent on Sunday

"Επιδεικνύοντας την αξιοσημείωτη μαστοριά της στην αναβίωση της Ιστορίας ως τις πιο μύχιες αποχρώσεις της, η Ουότερς δημιουργεί μια απίστευτης ενάργειας και σαγήνης εικόνα της μεταπολεμικής Αγγλίας... Ευφυέστατο και συναρπαστικό".

Πίτερ Κεμπ, Sunday Times

"H Ουότερς έχει πολλάκις χαρακτηριστεί δεινή αφηγητής, όπως και είναι - μα πρόκειται επίσης για μια καλλιτέχνιδα που δε διστάζει να πειραματιστεί. Ο χαμηλών τόνων πρωταγωνιστής κι ο βαθμιαίος εθισμός του στο αλλόκοτο ιδιωτικό σύμπαν της οικογένειας Έιρς είναι καθηλωτικός".

Κλόντια Φιτσχέρμπερτ, Daily Telegraph


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-01-29 15:32:14