Ανατολική Μακεδονία: Λίμνη Κερκίνη: Δράμα: Καβάλα: Σέρρες
Με αυτοκίνητο· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά
Συλλογικό έργο
Επιμέλεια σειράς: Ντρενογιάννης, Γιάννης
Εξαντλημένο
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 2.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 23 εκ., 264 γρ., 161 σελ.
Περιγραφή

Ποιοι τυχεροί πήγαν έως εκεί;

Είναι πολύ βόρεια για τους Αθηναίους, είναι πολύ μακριά, είναι άγνωστη περιοχή, ένα τριήμερο δεν φτάνει, ακόμη και για τα καύσιμα του αυτοκινήτου ο τριψήφιος αριθμός στην απόδειξη είναι "βαρύς". Οι δικαιολογίες για εκείνους που "ταξιδεύουν" από την καρέκλα του γραφείου είναι πολλές. Για εμάς και τον ταξιδιωτικό μας μικρόκοσμο του "Ανακαλύψτε την Ελλάδα" τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Αυτοί που ταξίδεψαν στους νομούς της Δράμας, της Καβάλας, των Σερρών γύρισαν, κατάκοποι μεν αλλά με πρόσωπα φωτεινά. Η διάθεσή τους ήταν εξαιρετική για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι υπόλοιποι -αυτοί που έμειναν στο γραφείο- τους κοίταζαν με μισό μάτι.
Οι μεν ήταν οι τυχεροί, οι δε οι άτυχοι!
Έχει μεγάλη διαφορά το κομμάτι αυτό της Ελλάδας σε φυσική ομορφιά; Έχει τόσους κρυμμένους θησαυρούς, άγνωστους στους υπόλοιπους; Ποιο είναι το μαγικό συστατικό που κάνει ξεχωριστούς τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης;
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, σε αυτή τη βόρεια γωνιά της Ελλάδας τη διαφορά την κάνουν, όπως πάντα, οι άνθρωποι. Φυσική ευγένεια, καλοσύνη, απλότητα, ανοιχτό μυαλό, χαρισματική ψυχή, έντονα συναισθήματα, αγάπη και όρεξη για ζωή είναι μόνο μερικές λέξεις που τους χαρακτηρίζουν.
Θα ταξιδέψεις στην πόλη ή στο χωριό τους και θα σε αγκαλιάσουν, θα σε πάρουν από το χέρι και θα σου δείξουν, θα σε φροντίσουν σαν να ήσουν δικός τους άνθρωπος και θα σου ευχηθούν καλό ταξίδι μέσα από την καρδιά τους.
Η διαφορά είναι, αληθινά, πολύ μεγάλη και θα τη νιώσετε και εσείς από την πρώτη στιγμή. Αρκεί να είστε και εσείς οι τυχεροί. Να ταξιδέψετε έως εκεί.

Γιάννης Ντρενογιάννης
Μάρτιος 2008


Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια: "Δράμα", "Καβάλα" και "Σέρρες", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Χωρίς μυστικά", "Η πόλη", "Άλλα αξιοθέατα", "Διαδρομές", "Εκτός δρόμου", "Μονοπάτια", "Δραστηριότητες", "Πολιτισμός & τέχνες", "Διαμονή", "Φαγητό".


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-03-12 11:50:03