Αναγνώριση παραποιημένων λογιστικών καταστάσεων
Μεθοδολογικό πλαίσιο και εφαρμογές
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-124-9
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 3/2008
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 25.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 551 γρ., 282 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να παρουσιάσει τον κίνδυνο της παραποίησης λογιστικών καταστάσεων, καθώς και να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο μεθοδολογικό πλαίσιο για τον έλεγχό τους.

Απευθύνεται σε εξωτερικούς και εσωτερικούς ελεγκτές, σε διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σε χρηματοοικονομικούς ή χρηματιστηριακούς αναλυτές και επενδυτές, σε φοιτητές, καθώς και σε ερευνητές της λογιστικής και της χρηματοοικονομικής επιστήμης.

Μεταξύ των θεμάτων που καλύπτει το βιβλίο:
- Πραγματοποιείται μια εισαγωγή στο θέμα με συνοπτική αναφορά στα μεγαλύτερα εταιρικά σκάνδαλα παραποίησης που σημειώθηκαν στη διεθνή οικονομική σκηνή τα τελευταία έτη.
- Επιχειρείται μια εκτενής ανασκόπηση της σχετικής βιβλιογραφίας σε θέματα παραποίησης λογιστικών καταστάσεων που στόχευαν στη δημιουργία κατάλληλων υποδειγμάτων πρόβλεψης παραποίησης ή στον εντοπισμό των βασικών κριτηρίων που αποτελούν σηματοδότες εντοπισμού λογιστικών ατασθαλιών.
- Πραγματοποιείται μια σύντομη αναφορά στην έννοια της ταξινόμησης και παρουσίαση του μεθοδολογικού πλαισίου των αναπτυσσόμενων τεχνικών.
- Παρουσιάζονται τα δεδομένα (δείγμα) της παρούσας μελέτης όπου, μέσα από τη βοήθεια των προγενέστερων μελετών, τις επισημάνσεις ενός ορκωτού ελεγκτή και τη στατιστική ανάλυση του δείγματος επιλέχθηκαν τα βασικά κριτήρια τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση των αναπτυσσόμενων υποδειγμάτων πρόβλεψης της παραποίησης λογιστικών καταστάσεων.
- Παρουσιάζονται και αξιολογούνται τα αποτελέσματα των υποδειγμάτων παραποίησης λογιστικών καταστάσεων, που αναπτύχθηκαν μέσα από δέκα διαφορετικές μεθοδολογικές προσεγγίσεις και το διαχωρισμό κλαδικών, χρηματοοικονομικών και μη κριτηρίων καθώς και προσαρμοσμένων υποδειγμάτων.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 1
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΡΝΗΣΗ ΓΝΩΜΗΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Α. ΞΕΝΗ
Β. ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00