Αν σου άρεσε το σχολείο, θα λατρέψεις τη δουλειά
If You Liked School, You'll Love Work (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-436-297-4
Οξύ, Αθήνα, 3/2010
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 9.41 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 465 γρ., 363 σελ.
Περιγραφή

Στην πρώτη του συλλογή διηγημάτων μετά το "The Acid House" (1994), ο Irvine Welsh ασχολείται με κάθε άλλο παρά κλασικές περιπτώσεις:
Στους "Κροταλίες", τρεις νεαροί Αμερικάνοι βρίσκονται χαμένοι στην έρημο και πέφτουν πάνω σε δύο ένοπλους Μεξικάνους.
Στα "Σκυλιά του Λίνκολν Παρκ", ένας Κορεάτης σεφ και μια κοσμική νεαρά συναντιούνται με αφορμή την εξαφάνιση ενός σκυλιού με το όνομα Τότο.
Στην ομώνυμη ιστορία του τίτλου, ένας ιδιοκτήτης αγγλικής παμπ στα Κανάρια νησιά προσπαθεί να χωρέσει πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη: να διατηρήσει το βάρος της Σίνθια στο μάξιμουμ σεξουαλικό επίπεδο, να προσέχει τη μικρή του κόρη και ταυτόχρονα να ξεφύγει από την πρώην γυναίκα του και δυο Ισπανούς γκάνγκστερ.
Στο "Μις Αριζόνα", μια σειρά γεγονότων οδηγεί τον Ρέιμοντ Γουίλσον Μπάτλερ, ο οποίος γράφει τη βιογραφία ενός θρυλικού Αμερικάνου σκηνοθέτη, να καταλήξει αναμνηστικό ταινίας.
Και τέλος, στη νουβέλα "Το Βασίλειο του Φάιφ", ένας πρώην μαθητευόμενος αναβάτης και νυν σταρ του Subbuteo προσπαθεί να επιβιώσει σ` έναν κόσμο γεμάτο μικροαστές αμαζόνες και να κερδίσει τον έρωτα της καλής του.

Ο συγγραφέας του "Trainspotting" μας υπενθυμίζει ότι είναι μάστορας της διηγηματικής φόρμας, εξαιρετικός αφηγητής και αναμφισβήτητα από τους πιο αστείους και ανατρεπτικούς συγγραφείς της Βρετανίας.

Κροταλίες
Αν σου άρεσε το σχολείο, θα λατρέψεις τη δουλειά. . .
Τα Σ.Κ.Υ.Λ.Ι.Α. του Λίνκολν Παρκ
Μις Αριζόνα
Το βασίλειο του Φάιφ
Επίλογος

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-08-07 15:18:05