Ακολουθίες πραγματικών αριθμών
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-8333-09-3
Αίθρα, Αθήνα, 3/2004
2η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.95 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 575 γρ., 334 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να βοηθήσει τους πρωτοετείς φοιτητές των τμημάτων των θετικών επιστημών να κατανοήσουν τις διάφορες έννοιες της μαθηματικής ενότητας "Ακολουθίες πραγματικών αριθμών" . Αυτό επιτυγχάνεται με την κατανοητή αλλά και συνοπτική παρουσίαση της σχετικής θεωρίας, με τα πολλά παραδείγματα και το μεγάλο πλήθος των λυμένων ασκήσεων.
Το βιβλίο αποτελείται από πέντε κεφάλαια:

Το πρώτο κεφάλαιο περιέχει τις απαραίτητες εισαγωγικές έννοιες. (Βασικές ανισοταυτότητες - αθροίσματα - ακέραιο μέρος πραγματικού αριθμού - το σύνολο IR και τα υποσύνολό του - Στοιχεία από την τοπολογία του IR.)

Το δεύτερο κεφάλαιο περιέχει τις εισαγωγικές έννοιες των ακολουθιών (παρουσίαση ακολουθίας, μονοτονία, φράγμα, γραφική παράσταση.)

Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στη σύγκλιση και την κατ` εκδοχή σύγκλιση των ακολουθιών. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον "εψιλοντικό" ορισμό της συγκλίσεως καθώς και στα "τετριμμένα" όρια.

Το τέταρτο κεφάλαιο περιέχει διάφορες επεκταμένες έννοιες των ακολουθιών. (Ακολουθίες κλειστών διαστημότων, σημείο συσσωρεύσεως ακολουθίας, βασικές ακολουθίες, συστολικές ακολουθίες και άνω - κάτω όριο ακολουθίας.)

Το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται στις εφαρμογές της θεωρίας των συναρτήσεων
στις ακολουθίες.

Όλα τα κεφάλαια συνοδεύονται από παραδείγματα, λυμένες ασκήσεις καθώς και από την απαραίτητη μεθοδολογία. Μετά το πέμπτο κεφάλαιο ακολουθεί μια σειρά απλών λυμένων ασκήσεων που καλύπτει όλο το φάσμα της θεωρίας. Μετά από τις ασκήσεις αυτές περιέχονται Γενικές Ασκήσεις -θέματα διαφόρων ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων.

Πιστεύουμε ότι και το βιβλίο μας αυτό θα τύχει της ίδιας υποδοχής που έτυχαν και τα άλλα βιβλία της σειράς "Αίθρα - Βιβλιοθήκη Ανώτερων Μαθηματικών".

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

Περιέχει:
- Συνοπτική θεωρία,
- Μεθοδολογία,
- 400 λυμένες ασκήσεις


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-05-26 09:39:35