Αββάς Ισαάκ ο Σύρος
Ο αδικημένος Άγιος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-273-146-8
Τήνος, Αθήνα, 12/2010
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Βιβλίο (άγνωστο δέσιμο)
Περιγραφή

Όλοι τους μελετούσαν και έτι και έτι μελετούν και εν Χριστώ καθοδηγούνται από τον Πρύτανη των ασκητών πατέρων, τον Άγιο Ισαάκ τον Σύρο. Πατέρας, αδελφός, φίλος, εξομολόγος, μεσίτης, επιβλέπων παιδαγωγός εις Χριστόν, εργοδότης θεανθρωπίνων έργων, βοηθός, χορηγός, προσωπικός μυστικός σύμβουλος, θαυματουργός γίνεται ο Αββάς Ισαάκ στους σεβομένους αυτόν Αγιορείτες πατέρες. Ως πλήρως και άκρως θεοφώτιστος βλέπει ως άλλο πολυόμματο και διαγιγνώσκει την εν Χριστώ ζωή των αφιερωμένων στον Χριστό ανθρώπων, συμπάσχει και συνωδίνει στους τιμίους αγώνες τους, διακριτικώς υποδεικνύει, ανοίγει δρόμους για να ευθυδρομούν προς Χριστόν.

Το παρόν πόνημα με εργαλείο τη διακριτική επιστημονική έρευνα αξιοποιεί όλες τις πληροφορίες γύρω από το πρόσωπο του Αββά Ισαάκ του Σύρου και το αποκαθιστά μέσα στο μακάριο χώρο της αγίας Ορθοδοξίας μας. Ιδιαίτερα τεκμηριώνει την ορθόδοξη πνευματική καταγωγή του, απορρίπτοντας τις μη αληθείς ατεκμηρίωτες φήμες περί της δήθεν νεστοριανής πνευματικής καταγωγής του.

Μέσα σε μια εποχή που προπαγανδίζεται η «νέα γνώση», παναιρετική παραγωγή της Νέας Εποχής, το παρόν βιβλίο διαχωρίζει το σκοτάδι από το φως, την Ορθοδοξία από την αίρεση, την ορθοπραξία από τη χαώδη εμπαθή ζωή. Το πρόσωπο του Αββά Ισαάκ του Σύρου, αποδεικνύεται, προς μεγάλη λύπη των εντεταγμένων στη Νέα Εποχή οικουμενιστών, ότι δεν έχει καμία σχέση με την αίρεση και τα σκοτεινά πλοκάμια της.

Όλες οι γενιές των αγωνιστών Αγιορειτών Πατέρων, ποτέ φυσικά δεν πίστεψαν μια τέτοια νόθα δοξασία για το πρόσωπο του μοναδικού πρυτάνεως των νηπτικών Πατέρων, των αναγεννηθέντων και χριστοποιηθέντων μέσα και μόνο μέσα στους αγιοπνευματικούς κόλπους της Ορθόδοξης και μόνο Εκκλησίας μας.

Μέσα σε μια εποχή εκκοσμικεύσεως της Ορθοδόξου Θεολογίας και όλων των κλάδων της, αδίστακτα και ανιστόρητα νοθεύονται τα δόγματά της, οι Ιεροί Κανόνες της και η ζέουσα εν Πνεύματι Αγία Παράδοση και ζωή της.

(από τον πρόλογο του Αρχιμ. Σαράντη Σαράντου)