National Geographic: Κωνσταντινούπολη, Ίμβρος και Χάλκη
Εξαντλημένο
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 9.94 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
23 x 28 εκ., 581 γρ., 128 σελ.
Περιγραφή

Το πρώτο ταξίδι στην Πόλη το έκανα το 1978, με αφορμή ένα Βαλκανικό Συνέδριο Βοτανικής. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι τότε, στις αρχές της καριέρας μου ως καθηγητή, ήμουν τόσο απορροφημένος στην επιστήμη μου, όμως πρέπει να ομολογήσω ότι, παρόλο που είδα όλα τα αξιοθέατα, εκείνη η επίσκεψη ήταν σαν να μην έγινε ποτέ.
Αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του `80, έκανα κάποια ταξίδια στην περιοχή -και αυτά για επιστημονικούς λόγους-, στη διάρκεια των οποίων είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα έναν εκπληκτικό τόπο, την ωραιότερη πολιτεία του κόσμου, που ασκεί ιδιαίτερη γοητεία σε όλους. Σήμερα, έπειτα από τόσα χρόνια, αν κάνω παραπάνω από έξι μήνες να πάω στην Κωνσταντινούπολη, υποφέρω από σύνδρομο στέρησης.
Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που είχαμε δημοσιεύσει στο "National Geographic" αρκετά άρθρα για την Πόλη, όπως, μεταξύ άλλων, για τη Βασιλική Δεξαμενή, τα καραβάκια του Βοσπόρου, τη Χάλκη, την Ίμβρο κ.λπ., μερικά εκ των οποίων περιέχονται και στην έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας. Βέβαια, από την παρούσα έκδοση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και κάποια άρθρα από το αρχείο του περιοδικού, που ξεκινά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, φτάνει μέχρι τις μέρες μας και καλύπτει ό,τι έχει σχέση με την Κωνσταντινούπολη.

Νίκος Μάργαρης


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:28:41