Mondadori: Σύγχρονη παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια
Ιστορία: Από την εμφάνιση του ανθρώπου έως την εδραίωση των μεγάλων αυτοκρατοριών στην Ευρώπη
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-6610-59-2
Μοτίβο, Αθήνα, 9/2007
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ιταλική
Βιβλίο, Σκληρόδετο
24 x 29 εκ., 749 γρ., 157 σελ.
τ. 1 από 14
Περιγραφή

Με στόχο την πληρέστερη και σφαιρικότερη δυνατόν εικόνα το ανθρώπινου παρελθόντος, η ιστορία της "Σύγχρονης παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας", στους τέσσερις τόμους της, επιχειρεί μία επισκόπηση, κατά χρονολογική σειρά, των γεγονότων που αναφέρονται στη δράση του ανθρώπου (κοινωνία, κρατική ενότητα, οικουμενική αυτοκρατορία).
Από τις πρώτες φάσεις της προϊστορίας έως τις μέρες μας, εξετάζεται η πολιτική, στρατιωτική και διπλωματική ιστορία της ανθρωπότητας, οι μεταβολές και ο τρόπος που αυτές συνέβησαν, οι προσωπικότητες που διακρίθηκαν μεταξύ των απλών ανώνυμων ανθρώπων, τα κράτη που μεσουράνησαν και χάθηκαν.
Η ακριβής πληροφορία ενισχύεται από την απλή, κατανοητή γραφή, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, την πληθώρα των χαρτών και των σχεδιαγραμμάτων, τις εύστοχες αναφορές στα κλασικά κείμενα, και βοηθά τον αναγνώστη να ανακαλύψει τη γοητεία της γνώσης.

Ο τόμος ακολουθεί χρονολογική σειρά και υποδιαιρείται σε μεγάλες ιστορικές περιόδους και μεγάλους πολιτισμούς. Παρουσιάζονται και αναλύονται οι ιστορικές εξελίξεις κάθε χρονικής περιόδου κατά γεωγραφική περιοχή. Η περίοδος που εξετάζεται στον παρόντα τόμο αρχίζει από την πρώτη τεκμηριωμένη εμφάνιση του ανθρώπου στη Γη και φτάνει έως την εδραίωση των μεγάλων αυτοκρατοριών στην Ευρώπη. Κάθε κεφάλαιο πραγματεύεται ένα συγκεκριμένο θέμα και επικεντρώνεται στην παρουσίαση των σημαντικότερων ιστορικών γεγονότων, των κυρίαρχων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των κορυφαίων προσωπικοτήτων.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:28:41