Modern Greek Language
Πρόγραμμα σπουδών: Ελληνική γλώσσα Α'
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-231-149-3
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
28 x 20 εκ., 235 γρ., 83 σελ.
Περιγραφή

Το Πρόγραμμα αυτό είναι απολύτως εναρμονισμένο στις προδιαγραφές των εκπαιδευτικών αρχών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, έτσι όπως περιγράφονται στο New York State Syllabus: Modern Languages for Communication.

Η διάρθρωσή του είναι η εξής: Προτάσσεται Εισαγωγή, στην οποία περιγράφεται η Μεθοδολογία σύνταξής του και καθορίζονται οι γενικοί στόχοι του. Ακολουθεί η Περιγραφή της δομής του, παρουσιάζονται οι Δείκτες επίδοσης για το Α΄ Επίπεδο ελληνομάθειας και παρατίθενται οι Θεματικές ενότητες, οι οποίες καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο τμήμα του βιβλίου. Στη συνέχεια περιγράφεται η Διδακτική μεθοδολογία που προτείνεται να ακολουθηθεί για το Α΄ Επίπεδο ελληνομάθειας και παρουσιάζονται διάφοροι τρόποι Αξιολόγησης. Τέλος, ύστερα από μια σύντομη Βιβλιογραφία, το Πρόγραμμα συνεχίζει με τρία Παραρτήματα: το πρώτο αφορά τις Στρατηγικές συνομιλίας, το δεύτερο την Προφορά και το τρίτο κάνει μια γενική επισκόπηση των Γραμματικών φαινομένων. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με δύο Ευρετήρια, ένα των λέξεων και ένα των γραμματικών φαινομένων που περιέχονται στις Θεματικές ενότητες.

Τη σύνταξή του Προγράμματος επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Ανδρέου, ο οποίος συνεργάστηκε για το σκοπό αυτό με την κ. Μαρία Μακεδών, διευθύντρια του Γραφείου Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2015-05-28 08:18:29