Guinness World Records 2013
Guinness World Records 2013 (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιμέλεια: Glenday, Craig
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-245-157-1
Χρυσή Πέννα, Αθήνα, 10/2012
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 29.68 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
30 x 23 εκ, 1,303 γρ, 287 σελ.
Περιγραφή

Χρειάστηκαν 50.000 χρόνια εξέλιξης για τον άνθρωπο για να τρέξει ένα μίλι σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά. Μέσα σε δύο μήνες το ρεκόρ καταρρίφθηκε... δύο φορές!
Άραγε έχουν και τα παγκόσμια ρεκόρ τα όριά τους;
Υπάρχει ένα σημείο παραπέρα, στο οποίο ένα ρεκόρ δεν μπορεί να καταρριφθεί;
Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα για εμάς στο Guinness World Records γιατί ένα από τα κύρια κριτήριά μας για ένα ρεκόρ είναι να μπορεί να καταρριφθεί (πέρα από τις σημαντικές `πρωτιές` φυσικά). Ωστόσο, σίγουρα υπάρχει ένα όριο για κάθε ρεκόρ...
Για το βιβλίο της φετινής χρονιάς, ρωτήσαμε τους συμβούλους μας και τους διαχειριστές των ρεκόρ για να εξερευνήσουμε τα ακραία όρια μερικών δημοφιλών κατηγοριών. Το ερώτημα κάθε φορά είναι πόσο μπορούμε να πιέσουμε ένα ρεκόρ; Οπότε, ποια είναι η μεγαλύτερη ηλικία στην οποία μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος; Ή το μεγαλύτερο βάρος που μπορεί να σηκώσει ένας αθλητής σε διαγωνισμό; Ή το ψηλότερο κτίριο που μπορούμε να χτίσουμε; Θα βρείτε αυτά τα θέματα στην αρχή κάθε κεφαλαίου. Αυτό που πιθανόν να μην βρείτε είναι μία οριστική απάντηση σε κάθε ερώτημα - φυσικά, ορισμένα ρεκόρ είναι αδύνατο να προβλεφθούν, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να εξερευνήσουμε τους συναρπαστικούς παράγοντες που μας φτάνουν στα όριά μας.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΗ
ΖΩΑ
ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΑΘΛΗΜΑΤΑ