18ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας
Ντοκουμέντα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-86967-6-1
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 10.15 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 849 γρ, 734 σελ.
Περιγραφή

Το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ συνήλθε από τις 18 έως 21 Φλεβάρη 2009 στην αίθουσα συνεδρίων των γραφείων της Κεντρικής Επιτροπής.

Το συνέδριο ενέκρινε ως ημερήσια διάταξη τα εξής θέματα:
1. Έκθεση δράσης της ΚΕ από το 17ο έως το 18ο Συνέδριο και τα καθήκοντα του κόμματος μέχρι το 19ο Συνέδριο. Έκθεση δράσης της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.
2. Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα με επίκεντρο την ΕΣΣΔ. - Η αντίληψη του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό
3. Εκλογή Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Στην παρούσα έκδοση περιλαμβάνονται η εισήγηση και η τελική ομιλία της ΚΕ για το πρώτο και το δεύτερο θέμα του συνεδρίου.
Δελτία τύπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ που αναφέρονται στις εργασίες του συνεδρίου, στην εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής, της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, ΓΓτης ΚΕ, Πολιτικού Γραφείου και Γραμματείας.
Σε παράρτημα περιλαμβάνονται οι θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για τα δύο θέματα, με βάση τις οποίες έγινε η προσυνεδριακή διαδικασία.
Τέλος σε δεύτερο παράρτημα περιλαμβάνονται ο κατάλογος των αντιπροσωπιών κομμάτων και κινημάτων από άλλες χώρες που παραβρέθηκαν στις εργασίες του 18ου Συνεδρίου καθώς και τα χαιρετιστήρια που κατατέθηκαν ή στάλθηκαν προς το Συνέδριο.