Ψυχοκινητικές δραστηριότητες για νήπια και προνήπια
Μια δραστηριότητα για κάθε μέρα
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-03-2130-2
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 238 σελ.
Περιγραφή

Οι δραστηριότητες που προτείνονται στο βιβλίο καλύπτουν τις ανάγκες μιας ολόκληρης χρονιάς και δίνονται με ιεραρχημένη σειρά εξέλιξης.
Στο πρώτο μέρος (θεωρητικό) παρουσιάζονται οι ενότητες του ψυχοκινητικού τομέα, αναπτύσσεται ο ρόλος της ψυχοκινητικότητας στην αγωγή του νηπίου και δίνονται όλες εκείνες οι πληροφορίες που απαιτούνται για τη σωστή οργάνωση των ψυχοκινητικών δραστηριοτήτων (δομή - χρόνος - χώρος - υλικά - παιδαγωγική ατμόσφαιρα).
Στο δεύτερο μέρος (πρακτικό) παρουσιάζεται για κάθε μέρα μια ολοκληρωμένη ψυχοκινητική δραστηριότητα (ενότητα - στόχος - οργάνωση - υλικά - προθέρμανση - κύρια φάση - χαλάρωση).
Στο τέλος του βιβλίου δίνονται επιπλέον ιδέες οι οποίες παρέχουν στον νηπιαγωγό τη δυνατότητα παρέμβασης στο προτεινόμενο καθημερινό πρόγραμμα. Να αναπροσαρμόσει δηλαδή το πρόγραμμά του σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της τάξης του.
Το βιβλίο είναι ένα απαραίτητο βοήθημα για νηπιαγωγούς, φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων και παιδαγωγούς που εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, κέντρα παιδιού, κατασκηνώσεις κ.α.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ
1. ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΟΥ
2. ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
3, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ
4. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-02-20 10:49:07