Φωτοβολταϊκά, αιολικά υδροηλεκτρικά
Ήπιες και ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-8301-40-5
Κάπος Μιλτ. Μ., Αθήνα, 5/2009
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 10.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 205 γρ, 128 σελ.
Περιγραφή

Κρίθηκε σκόπιμο το γράψιμο αυτού του βιβλίου με όσο το δυνατό λιγότερες αναφορές σε διάφορα θεωρητικά στοιχεία που δεν αποτελούν αντικείμενο της καθημερινότητας.

Υπ` αυτές τις συνθήκες κρίθηκε αναγκαίος ο περιορισμός σε θέματα που απασχολούν τόσο τον τεχνικό όσο και τον ίδιο τον καταναλωτή σε καθημερινή βάση. Αν και οι ήπιες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναφέρονται σε πολλά είδη, όπως κυματικές, γεωθερμικές, θαλασσίων ρευμάτων, βιομάζας κ.λπ., το παρόν περιορίζεται σε θέματα που συναντάει ο μέσος κατασκευαστής σε καθημερινή βάση.

Έτσι ορισμένες ήπιες και ανανεώσιμες πηγές αναφέρονται περιληπτικά, ενώ αναφέρονται λεπτομερέστερα τα κατασκευαστικά στοιχεία γύρω από την αιολική ενέργεια, τις υδατοπτώσεις και την ενέργεια που προέρχεται από τις ακτίνες του Ηλίου. Κρίθηκε αναγκαία η αναφορά και στην προστασία ορισμένων εξ αυτών των πηγών ενέργειας από πτώσεις κεραυνών, αφού εκ των πραγμάτων αυτές οι πηγές πρέπει να είναι εκτεθειμένες σε κεραυνόπληκτες περιοχές και να βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία τους όπως πάνω σε ιστούς, σε στέγες, σε υψώματα κ.λπ..

Κρίθηκε επίσης σκόπιμη η αναφορά στις υπάρχουσες σήμερα πηγές ηλεκτρικής ενέργειας σ` όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα από τη μορφή τους. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)