Φουρνιστά του αλωνάρη
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-8305-19-9
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 10.04 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
23 x 22 εκ, 572 γρ, 179 σελ.
Περιγραφή

Κοιτάζοντας πίσω στο χρόνο και κάνοντας μία αναδρομή γεύσης, μια από τις εντονότερες
παιδικές μου αναμνήσεις είναι η μυρωδιά του παραδοσιακού σπιτικού ψωμιού. Τότε που οι νοικοκυρές έδιναν προτεραιότητα στο καθετί αυθεντικό και έφτιαχναν μόνες τους το σπιτικό ψωμί. Αναμνήσεις γεύσης και ζωής που διαρκούν για πάντα και μας θυμίζουν τα καλύτερα κομμάτια της ζωής μας. Και ο πρωταγωνιστής σε όλο αυτό το έργο δημιουργίας; Αναμφισβήτητα το "αλεύρι", αφού αποτελεί τη βάση για όλες εκείνες της συνταγές που θέτουν τις σταθερές για τον πολιτισμό μας, τη γαστρονομία, την εξέλιξη μας...

Διάφορα είδη ψωμιού, κουλουράκια, κέικ και αμέτρητες άλλες δημιουργίες, είναι μόνο μερικές από τις γευστικές προτάσεις που μπορούμε να φτιάξουμε με βάση το αλεύρι.

Το "Φουρνιστά του Αλωνάρη", το τέταρτο βιβλίο της σειράς με εξειδικευμένο γευστικό περιεχόμενο, περιλαμβάνει άφθονες συνταγές και συμβουλές και μας θυμίζει ότι η μύηση στην τέχνη του αποτελεί την πιο δημιουργική μύηση στη γεύση και την παράδοση!

Ας βάλουμε, λοιπόν το αλεύρι, και τα παράγωγα του στη ζωή μας, όπως τη καθημερινή μας προσευχή, "Δος ημίν σήμερον τον άρτον ημών τον επιούσιον".