Φανφάν ο Τουλίπας
Fanfan la Tulipe (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 10.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 261 γρ., 206 σελ.
Περιγραφή

Το βασίλειο της Γαλλίας είναι κατεστραμμένο από τους συνεχείς πολέμους· και ο Φανφάν, νεαρός τυχοδιώκτης και μέγας εραστής, κατατάσσεται στα στρατεύματα του Λουδοβίκου ΙΕ΄, με μόνο σκοπό να γλυτώσει από παντρειά με το στανιό.
Η πανέμορφη Αδελίνα τώρα, θετή κόρη του λοχία-στρατολόγου, είχε προβλέψει πως, αν ο Φανφάν γινόταν στρατιώτης, θα είχε εξέλιξη πολύ εντυπωσιακή, αφού θα έφτανε να παντρευτεί την ίδια την κόρη του βασιλιά...
Έτσι, όταν λίγο αργότερα, ο ήρωάς μας κατατροπώνει ολόκληρη συμμορία που ύπουλα είχε στήσει ενέδρα στη μαρκησία ντε Πομπαδούρ και τη βασιλοπούλα, βλέπει στο κατόρθωμά του αυτό σημάδι από τον ουρανό: Είναι γραφτό του, πιστεύει, να γίνει γαμπρός του Λουδοβίκου ΙΕ΄.
Αλίμονο! Πόλεμοι, προδοσίες και περιπέτειες διάφορες φέρνουν άνω-κάτω τα μεγαλεπήβολα σχέδια του παλληκαριού μας. Από την άλλη όμως πλευρά, ο Φανφάν, με κίνδυνο της ζωής του, ξεσκεπάζει μια τεράστιας σημασίας συνωμοσία και τελικώς κατορθώνει να ανακαλύψει... εκεί ακριβώς που δεν το περιμένει... τη γυναίκα της ζωής του και, φυσικά, τον Έρωτα (με έψιλον κεφαλαίο).


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:28:26