Υποβρύχιο
Submarine (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-518-347-9
Ίνδικτος, Αθήνα, 11/2008
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 19.91 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 21 εκ., 408 γρ., 298 σελ.
Περιγραφή

Γεια σας, Είμαι ο Όλιβερ Τέιτ, πρωταγωνιστής του βιβλίου. Είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσω μία λέξη όπως πρωταγωνιστής και, λίγες στιγμές αργότερα, μία λέξη όπως παπάρας. Οι φιλοδοξίες μου είναι οι παρακάτω:
1) Να ανακαλύψω για ποιο λόγο μερικές φορές ο πατέρας μου κάνει μέρες να σηκωθεί από το κρεβάτι. 2) Να ανακαλύψω γιατί η μητέρα μου κάνει μαθήματα σερφ -και ίσως και κάτι παραπάνω- με έναν παπάρα που μοιάζει με χιπιό.
3) Να χάσω την παρθενιά μου πριν γίνει νόμιμο - δηλαδή σε ένα χρόνο.

Παρακολουθώ τις σεξουαλικές επαφές των γονιών μου. Οι γονείς μου έχουν δυο μήνες να κάνουν σεξ, γεγονός που, σύμφωνα με τις έρευνές μου, προοιωνίζεται χωρισμό.

Αυτό το βιβλίο περιέχει κι άλλα, εξίσου σημαντικά πρόσωπα: Την Τζορντάνα, που είναι το κορίτσι που μου αρέσει, παρά το έκζεμά της. Την Ζόι, τη Χοντρή, που η μόνη αληθινή της φίλη στο σχολείο είναι η γυναίκα που δουλεύει στην καντίνα. Νιώθω πολύ άσχημα για την Ζόι, πράγμα που με τη σειρά του με κάνει να νιώθω καλύτερα για τη δική μου ζωή. Έπειτα υπάρχει και ο φίλος μου ο Τσιπς, ο τυπικός νταής του σχολείου. Έκανε την θρησκευτικό μας να βάλει τα κλάματα.

Αυτό το βιβλίο μπορεί να μην αλλάξει τη ζωή σας, αλλά σίγουρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς θα αντιδράσετε.

Ένα σύγχρονο "μυθιστόρημα μαθητείας" που αφηγείται με χιούμορ και διεισδυτικότητα την ιστορία του Όλιβερ, ενός παιδιού που τα εφηβικά του μάτια "κάνουν τα πάντα δυνατά". Το βλέμμα τους φωτίζει λεπτομέρειες που ένας ενήλικος δεν θα πρόσεχε ποτέ, αντιπαραθέτει το αχαλίνωτο της εφηβικής φαντασίας στον παραλογισμό ενός κόσμου που μερικές φορές μοιάζει σαν παζλ φτιαγμένο από παράταιρα κομμάτια.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-08-07 15:18:05