Υγεία και αρρώστια κατά την Αγία Γραφή και τους Πατέρες
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-315-127-2
2η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 5.97 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
11 x 17 εκ., 123 σελ.
Περιγραφή

Θεωρία στην ορθόδοξη εκκλησιαστική μας παράδοση σημαίνει την γνώση της αποκαλυμμένης αλήθειας και πράξη την προσωπική πείρα της εν Χριστώ ζωής. Η θεωρία και η πράξη αποτελούν δύο θεμελιώδη στοιχεία του εκκλησιαστικού μας είναι, τα οποία συνδέονται αναπόσπαστα μεταξύ τους.
Η θεωρία ως ορθόδοξη διδαχή εμπνέει και νοηματοδοτεί την πράξη. Και η πράξη, ως προσωπική άσκηση και εν χάριτι εκκλησιαστική ζωή αποκαλύπτει την αναγεννητική δύναμη της θεωρίας. Χωρίς τη θεωρία η πράξη χάνει το βαθύτερο νόημά της και μεταβάλλεται σε νεκρό τύπο. Και χωρίς την πράξη η θεωρία παραμένει κενό γράμμα ή εκπίπτει σε μια άσαρκη ιδεολογία.
Η σειρά των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας με τον γενικό τίτλο `Θεωρία και Πράξη` επιδιώκει να παρουσιάσει, με τη μορφή ευσύνοπτων τευχιδίων, θέματα ζωτικής σημασίας, που αναφέρονται στην ορθόδοξη πίστη και στη χριστιανική ζωή.
Με τη σειρά της αυτή η Αποστολική Διακονία επιθυμεί να εξάρει την οργανική σχέση θεωρίας και πράξεως, αλήθειας και εμπειρίας, θεολογίας και ζωής, όπως η σχέση αυτή σφυρηλατήθηκε μέσα στη μακραίωνη εκκλησιαστική μας παράδοση. Η αρμονική αυτή σύνδεση αποτελεί το θεμέλιο της πνευματικής ζωής των πιστών και την ελπίδα για μια αναγέννηση της εκκλησιαστικής μας ζωής, στα πλαίσια της σημερινής εποχής.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πρόλογος
1. Το «πειρατήριον»
2. Από πού προέρχεται η αρρώστια;
3. Ιατρική - Νηστεία
4. «Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν»
5. «Εγώ δε παιδευτής υμών»
6. «Ο Σωτήρ μου και αντιλήπτωρ μου»
7. Η καταφυγή στον Θεό
8. Οι ωφέλειες
9. Αντιμετωπίζοντας την αρρώστια
10. Η Διακονία
11. Η υγεία

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00