Τρεις θρύλοι και ένα παραμύθι
Die Legende der dritten Taude, Rahel rechtet mit Gott, Die Augen des ewigen Bruders, Die gleich-ungleichen Schwestern (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-283-163-2
Ροές, Αθήνα, 6/2003
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γερμανική
€ 12.72 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 20 εκ., 225 γρ., 171 σελ.
Περιγραφή

Το τρίτο περιστέρι που στέλνει ο Νώε από την κιβωτό, για να του μηνύσει αν αποτραβήχτηκαν τα νερά και φανερώθηκε η γη, αποξεχνιέται στην πανέμορφη φύση, ώσπου φτάνουν και στο καταπράσινο δάσος που έχουν κουρνιάσει οι ήχοι του πολέμου.
Όταν ο Θεός αποφασίζει να τιμωρήσει τον λαό του Ισραήλ καταστρέφοντάς τον, η Ραχήλ σηκώνεται από τον τάφο της για να του θυμήσει την θυσία που έκανε αυτή κάποτε στο όνομά του, αφήνοντας την αδελφή της να παντρευτεί τον άντρα που αγαπούσε.
Ο ευγενής Βιράτα, ξεκινάει από αρχηγός του στρατεύματος του βασιλιά, γίνεται ο Ανώτατος Δικαστής του βασιλείου, ύστερα αποτραβιέται στο σπίτι του και αργότερα σ` ένα δάσος, για να καταλήξει φύλακας των σκύλων του παλατιού, στην προσπάθειά του να πλησιάσει όσο μπορεί την αγιοσύνη.
Δύο πανέμορφες δίδυμες που διαφέρουν στον χαρακτήρα όσο η μέρα με τη νύχτα, γίνονται διάσημες σ` όλη τη χώρα, η μια για τις ακολασίες της και η άλλη για την ευσέβειά της, για να ανακαλύψουν στο τέλος ότι δεν είναι παρά οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος.
Ο Στέφαν Τσβάιχ, με την απαράμιλλη πένα του ζωντανεύει ιστορίες απ` το παρελθόν, ταξιδεύοντας τον μαγεμένο αναγνώστη από την Μεσοποταμία στην Ινδία κι από εκεί στους πύργους της μεσαιωνικής Γαλλίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-12-20 11:19:22