Το τσίρκο των δρόμων
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9776-13-4
Εκδόσεις Βακχικόν, Αθήνα, 10/2012
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ebook, PDF
Περιγραφή

Η γραφή που διεκδικεί αισθητική διάσταση, η καλλιτεχνική γραφή, οφείλει μεταξύ άλλων να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα μέσα στην οποία θα πρέπει να προωθηθεί και τελικά να φτάσει στο κοινό της.

Είναι φανερό ότι το διαδίκτυο προσφέρει αυξημένες δυνατότητες επικοινωνίας. Εξετάζοντας τη σχέση που θα μπορούσε να έχει με τη λογοτεχνική παραγωγή, προκύπτουν αναπόφευκτα νέοι τρόποι διάθεσης της, όπως τα ηλεκτρονικά περιοδικά και κατ’ επέκταση οι ηλεκτρονικές εκδόσεις. Σε μια εποχή οικονομικής σπάνης το βιβλίο με την παραδοσιακή του μορφή, το οποίο κοστίζει αρκετά κατά κανόνα, γίνεται είδος πολυτελείας για το ευρύ κοινό, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ολιγοσέλιδα ποιητικά βιβλία. Ο αποκλεισμός γι’ αυτό το λόγο του κοινού από το έργο και του έργου από το κοινό, καθιστά την ποίηση μια υπόθεση ουσιαστικά αντικοινωνική- κοινωνικά μη υπαρκτή, ενώ αντίθετα η χρήση αυτού του μέσου, φαίνεται σε πρώτη φάση ικανή να άρει κάπως αυτό τον περιορισμό.

Σκεπτόμενος τα παραπάνω επέλεξα τη δημοσίευση της πρώτης μου δουλειάς σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου. Η ιδέα της δωρεάν διάθεσης αυτού του έργου δε θα μπορούσε εύκολα να υλοποιηθεί με άλλο τρόπο. Αυτό το e-book δε μπορείτε φυσικά να το κρατήσετε στα χέρια σας με την κλασική έννοια, όμως παραμένει βιβλίο στην ουσία του.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Eκδόσεις Vakxikon.gr που επιμελήθηκαν την παρούσα έκδοση, τον Ζ. Δ. Αϊναλή που είχε τη διάθεση να διαβάσει και να σχολιάσει μια πρωτόλεια μορφή αυτού του βιβλίου, καθώς και τους φίλους που έπαιξαν κατά καιρούς το ρόλο του πρώτου αναγνώστη.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-10-23 13:46:20