Το σύγχρονο ελληνικό παιδικό - νεανικό μυθιστόρημα
Επιμέλεια κειμένου: Τσιλιμένη, Τασούλα Δ.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-398-132-9
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 29.64 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 690 γρ., 567 σελ.
Περιγραφή

Στο συλλογικό αυτό τόμο περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις, οι οποίες ανακοινώθηκαν στο Συνέδριο που διοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, στο Βόλο, το Μάιο του 2003, με θέμα: ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ - ΝΕΑΝΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ. Τα θέματα παρουσιάζονται σε τρεις βασικές ενότητες: Α΄ ενότητα: `Η εσωτερική διερεύνηση του μυθιστορήματος` Β΄ ενότητα: `Θεματολογία του μυθιστορήματος` Γ΄ ενότητα: `Το μυθιστόρημα και οι δημιουργοί του` Το Παιδικό και Νεανικό Μυθιστόρημα μετά το 1980 εμφανίζει μια δυναμική παρουσία στο χώρο της Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας, την οποία μελέτησαν και διερεύνησαν καθηγητές Πανεπιστημίων, Διδάκτορες, Σχολικοί Σύμβουλοι, συγγραφείς κ.ά. Έτσι λοιπόν ο τόμος αυτός συμβάλλει στον προβληματισμό, προωθεί το διάλογο και αναδεικνύει ζητήματα που αφορούν γενικότερα την Παιδική και Νεανική Λογοτεχνία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πρόλογος, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Πρόεδρος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου/ Ελλ. Τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ)
Εισαγωγή, Τασούλα Τσιλιμένη, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 'Το σύγχρονο παιδικό και εφηβικό μυθιστόρημα. Συνοπτική παρουσίαση'
Α. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ
Β. ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ
Γ. ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-12-04 14:28:47