Το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων
Η στέγη της ζωής του
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-86988-0-2
Ελληνική, Νέα
€ 15.21 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Βιβλίο (άγνωστο δέσιμο)
22 x 22 εκ, 108 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο, που είναι και η πρώτη έκδοση του Ιδρύματος, αναφέρεται στο πατρικό σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα και παρουσιάζει το σπίτι αυτό, που αποτέλεσε τη στέγη της ζωής του επί τριάντα και πλέον χρόνια, από το 1880 μέχρι το 1906 και αργότερα από το 1927 μέχρι το 1936.
Στο βιβλίο η συγγραφέας αρχικά "ξεναγεί" τον αναγνώστη και τον επισκέπτη της κατοικίας με την περιγραφή της σημερινής μορφής του, η οποία συνοδεύεται από εκπληκτική φωτογράφηση, που για πρώτη φορά βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Στη συνέχεια με επιγραμματική μεν αλλά ακριβή ιστορική αναδρομή και ερευνητική μέθοδο συνδέει το σπίτι με ιστορικά γεγονότα και με την ανθρώπινη και καθημερινή ζωή του Μεγάλου τέκνου της Κρήτης. Μέσα από τις επιμελημένες σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης μπορεί να παρακολουθήσει παράλληλα με τις ανθρώπινες στιγμές της ζωής του Βενιζέλου και τις ιστορικές στιγμές του τόπου κι ακόμη να παρακολουθήσει τις στέγες στην πορεία της πολυκύμαντης ζωής του, στα Χανιά, την Αθήνα, το Παρίσι κι αλλού. Με ιδιαίτερη ευαισθησία αποτυπώνεται η αγάπη του για το σπίτι του, τον τόπο και την οικογένειά του. Το περιλαμβάνει ακόμη, 100 περίπου φωτογραφίες και ένα κατατοπιστικό πίνακα - χρονολόγιο.