Το νομικό πλαίσιο του ηλεκτρονικού εμπορίου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-301-817-9
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε., Θεσσαλονίκη, 2003
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 30.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 624 γρ., 322 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο παρουσιάζει αναλυτικά το νέο νομικό πλαίσιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο, ήτοι κυρίως τις διατάξεις του π.δ. 131/2003, με το οποίο ενσωματώνεται η οδηγία 2000/31/ΕΚ στο ελληνικό δίκαιο. Η ανάλυση του νομικού πλαισίου που διέπει τις συναλλαγές του ηλεκτρονικού εμπορίου θέτει στο επίκεντρο τις διατάξεις του τελευταίου, δεν μπορεί όμως να αγνοήσει και τα σχετικά νομοθετήματα, όπως είναι κυρίως το π.δ. 150/2001 για τις ηλεκτρονικές υπογραφές, αλλά και τις πτυχές που αφορούν την προστασία του καταναλωτή, στις οποίες θα γίνει αναφορά, όπου αυτό καθίσταται αναγκαίο. Επίσης, ένα ολόκληρο κεφάλαιο αφιερώνεται στην εξέταση των πτυχών της προστασίας προσωπικών δεδομένων που αφορούν το ηλεκτρονικό εμπόριο.
Τα ζητήματα που θίγονται στο σύγγραμμα, ειδικότερα, αφορούν το εφαρμοστέο δίκαιο κατά την παροχή υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας, την ελευθερία παροχής των εν λόγω υπηρεσιών μέσα στην ΕΕ, τη διαφήμιση των υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας, τη μη αιτηθείσα ηλεκτρονική αλληλογραφία και τη διαφήμιση των ελευθέρων επαγγελμάτων, την ηλεκτρονική κατάρτιση συμβάσεων, την ευθύνη των μεσαζόντων παροχής υπηρεσιών, είτε πρόκειται για τους φορείς παροχής υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο είτε για τους παροχείς φιλοξενίας, την έννομη προστασία στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τέλος, την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Το σύγγραμμα αποτελεί την πρώτη αναλυτική παρουσίαση του νομικού πλαισίου που διέπει τις συναλλαγές του ηλεκτρονικού εμπορίου στη Χώρα μας. Πέρα από θεωρητική ανάλυση, περιέχει και εκτενή νομολογία (ελληνική και, κυρίως, διεθνή), γεγονός που καθιστά το βιβλίο χρήσιμο τόσο στο θεωρητικό και το σπουδαστή του δικαίου, όσο σε δικαστές και δικηγόρους που ασχολούνται με ζητήματα του δικαίου του ηλεκτρονικού εμπορίου.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ
1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
3. Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
4. ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
5. ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ
6. ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
7. ΕΦΑΡΜΟΓΗ
8. ΕΠΙΜΕΤΡΟ - Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
9. ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λημματικό Ευρετήριο

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00