Το αόρατο δράμα
Οι γυναίκες μπροστά στο άγχος της αλλαγής
The Invisible Drama : Women and the Anxiety of Change (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιμέλεια κειμένου: Κούρτη, Λίτσα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7041-05-0
Πύλη, Αθήνα, 1991
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 10.40 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 405 γρ., 261 σελ.
Περιγραφή

Η κατάθλιψη που σημάδεψε μεγάλο αριθμό γυναικών, στις δυό πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες, βαθμιαία υποχώρησε και έδωσε τη θέση της στο άγχος. Οι σημερινές γυναίκες υποφέρουν από απότομες αλλαγές στη διάθεσή τους, ανωμαλίες στη διατροφή, αϋπνίες, οξύ άγχος, ή από έναν απροσδιόριστο φόβο.

Στο βιβλίο της "Αόρατο δράμα: Οι γυναίκες μπροστά στο άγχος της αλλαγής" η Κάρολ Μπέκερ εξετάζει τα αίτια του φαινομένου και προτείνει λύσεις που εντυπωσιάζουν για την οξυδέρκεια και την ωριμότητα με την οποία η νέα αυτή γυναίκα ζει και αναλύει την καθημερινότητα των ομοφύλων της, καθώς και τις σχέσεις τους με το άλλο φύλο.

Η Μπέκερ βοηθάει τις γυναίκες να αντιληφθούν ότι το άγχος αποτελεί αναπόφευκτη συνέπεια της αλλαγής, περιγράφοντας την εξέλιξη των γυναικών από "Δεύτερο φύλο" σε ηρωικές πρωταγωνίστριες της δικής τους ζωής. Με στοιχεία που ανθολογεί από τις προσωπικές της εμπειρίες, καθώς κι από συζητήσεις με απλές γυναίκες ή επαγγελματίες ψυχοθεραπεύτριες, τεκμηριώνει το υψηλό τίμημα που πλήρωσαν οι γυναίκες στην προσπάθεια τους να αναλάβουν νέους ρόλους, μια υπεύθυνη και δημιουργική θέση στην κοινωνία.

Η γυναίκα του σήμερα απαιτεί χρόνο για να αφιερωθεί στη δική της δουλειά, αλλά ανησυχεί μήπως δεν προσέχει αρκετά το σύντροφό της. Είναι πανευτυχής για το νέο πρότυπο σωματικής ομορφιάς, αλλά πολλές φορές η επιδίωξη του τέλειου σώματος τής γίνεται έμμονη ιδέα. Ενώ όλοι τής αναγνωρίζουν την προσφορά της στο σπίτι, στον εργασιακό χώρο και στο κοινωνικό σύνολο, η ίδια ανησυχεί για όλα όσα δεν πρόλαβε να κάνει.

Τα πορίσματα της Μπέκερ ενθαρρύνουν τις γυναίκες να αναγνωρίσουν τις δυσκολίες που συναντούν στο δρόμο τους καθώς αναζητούν αγάπη, ασφάλεια και ολοκλήρωση σ` έναν κόσμο που αργεί να αποδεχτεί αλλαγές.

Στο "Αόρατο Δράμα", η Μπέκερ κατονομάζει, επίσης, πηγές απ` όπου οι γυναίκες μπορούν να αντλούν άφθονη βοήθεια και υποστήριξη.

Σε κάθε γυναίκα που είναι παγιδευμένη ανάμεσα στο φόβο της αποτυχίας και το φόβο της επιτυχίας, σε κάθε γυναίκα που είναι σίγουρη ότι θα αποκαλυφθεί η ανικανότητα της ενώ τα επιτεύγματά της ξεπερνούν και τα πιο τρελά όνειρά της, σε κάθε γυναίκα που νιώθει άγχος χωρίς να ξέρει γιατί, το "Αόρατο Δράμα" προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για να κατανοήσει την κατάσταση. Καυστικό, διεισδυτικό, αλλά και ενθαρρυντικό, το "Αόρατο Δράμα" άρχισε να παίζει το ρόλο και να εγγράφει υποθήκες για να μείνει στην ιστορία ως ένα έργο εφάμιλλο του "Δεύτερου φύλου" της Σιμόν ντε Μπωβουάρ.

Είναι ένα βιβλίο που όχι μόνο περιγράφει το πρόβλημα αλλά βοηθά τις γυναίκες να το ξεπεράσουν.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:28:10