Τι εορτάζουμε; Ονομαστική εορτή ή γενέθλια;
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-99189-8-5
Φωτοδότες, Αθήνα, 5/2011
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 1.30 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
19 x 12 εκ, 84 γρ, 57 σελ.
Περιγραφή

Είναι πολύ μεγάλη η σύγχυση που επικρατεί επ` αυτού. Δηλαδή στο να εορτάζουμε κατά την ονομαστική μας εορτή ή στα γενέθλια μας;

Οι μεγαλύτεροι στην ηλικία εορτάζουν κατά την ονομαστική τους εορτή, όχι όμως και οι μικρότεροι. Στα μικρά παιδιά καθιερώνεται ποικιλοτρόπως η εορτή των γενεθλίων, στην οποία δίνεται μεγάλη έμφαση με τα πάρτυ, τις τούρτες κ.λπ., τα οποία μεγαλώνοντας έχουν μάθει πλέον τα γενέθλια να τιμούν και μ` αυτά ιδιαίτερα να εορτάζουν!

Το όλο πρόβλημα ασφαλώς οφείλεται σε άγνοια. Κι είναι αλήθεια πως δεν γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα έθιμο εισαγόμενο, καθαρά δυτικό, τελείως ξένο προς τις Ορθόδοξες παραδόσεις μας, με ρίζες σαφέστατα ειδωλολατρικές.

Ένα έθιμο που αντιμάχεται την Ορθόδοξη Πίστη μας, που ανατρέπει την ουσία και τις πνευματικές διαστάσεις του ονόματός μας, δίνοντας άλλα μηνύματα και κατευθύνσεις στη ζωή μας.

Με το βιβλιαράκι μας αυτό επιχειρείται, με πολύ συνοπτικό τρόπο, να διαφωτιστούν τα πράγματα και να λάμψει η αλήθεια, οπότε ο καθένας μας πλέον να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει...

Add: - Upd: