Τζάκια
Fireplaces
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-88588-0-0
1η έκδ.
Γλώσσα: Αγγλικά || Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ιταλική
€ 44.79 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
23 x 30 εκ., 1,568 γρ., 200 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η συλλογή από περισσότερα 120 τζάκια που παρουσιάζεται σε αυτόν εδώ τον τόμο υπερβαίνει την απόλυτα τεχνική προοπτική που συνήθως παρουσιάζεται σε ανάλογες εκδόσεις, και καταγράφει τον ρόλο της εστίας στη σύγχρονη αρχιτεκτονική.
Περιγραφή

Καλύπτοντας ένα κρίσιμο κενό στη σχετική βιβλιογραφία, αυτό το πλούσιο ρεπερτόριο έργων από διάφορες χώρες με δημιουργίες Ευρωπαίων και Αμερικανών σχεδιαστών επεδεικνύει τις πρόσφατες ερμηνείες που έχουν αποδοθεί σε ένα σημαντικό στοιχείο της κατοικίας, το οποίο συνήθως συλλαμβάνεται ως οργανικό κομμάτι της γενικότερης αρχιτεκτονικής, είτε ως νέα ερμηνεία του παραδοσιακού εντοιχισμένου μοντέλου που λειτουργεί ως φόντο σε ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο, είτε ως θεμελιώδες σημείο μιας μινιμαλιστικής οικιακής εγκατάστασης.

Στις κατοικίες που ολοένα και περισσότερο σχεδιάζονται ως πολυλειτουργικοί χώροι, ο ρόλος του τζακιού στο διαχωρισμό ή τον καθορισμό ξεχωριστών χώρων δίχως να διακόπτεται η οπτική ροή είναι συχνά ουσιαστικός για την διαρρύθμιση. Ταυτόχρονα, κάποια άλλα έργα καταμαρτυρούν την αυξανόμενη σημασία των τζακιών που σχεδιάζονται και παράγονται ως ανεξάρτητα design στοιχεία, διαχωρισμένα από το περιβάλλον τους.

Πολύ συχνά τα έργα αυτά επιλέγουν μια πρωτοποριακή προσέγγιση τόσο στην έκφραση όσο και στην τεχνολογία, και εφευρίσκοντας νέους τρόπους απόλαυσης σε σχέση με τις παραδοσιακές μορφές, με πρωτότυπη διαρρύθμιση και τοποθέτηση των επίπλων. Επιπλέον, η συλλογή που παρουσιάζεται σε αυτό το βιβλίο δίνει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς κάποια σύγχρονα υλικά, όπως το ατσάλι, ο σίδηρος, ο χαλκός, το σκυρόδερμα και το γυαλί έχουν οδηγήσει σε μη συμβατικές δημιουργίες φανερώνοντας πως το τζάκι, ως μικροαντικείμενο, επιτρέπει την ανάδειξη τολμηρών συνθέσεων και έργων.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-09-01 13:12:14