Ταξιδευτές στα πέλαγα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-219-276-4
Καλέντης, Αθήνα, 6/2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 14.93 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 384 σελ.
Περιγραφή

Οι αλήθειες των ταξιδιών αρχίζουν από τα λιμάνια, κατασταλάζουν στη μνήμη και τονίζουν τη μεγαλοπρέπεια της θάλασσας. Ποντοπόρος ταξιδευτής, ξεδίπλωσα τους χάρτες και χάραξα τις πορείες μου στο βάθος του χρόνου. Παραγωγός και αποδέκτης πολλαπλών συναισθημάτων, δεν μπορώ να υποσχεθώ ομορφιά ούτε δικαιοσύνη. Οι περιγραφές που μοιάζουν εξωπραγματικές κι απρόσιτες συνέβησαν στις δύσβατες ρότες των ωκεανών. Αναδεικνύουν την ψυχή και την ταυτότητα του ναυτιλλομένου Έλληνα στην πάλη με το ελκυστικά επικίνδυνο και σαγηνευτικό κάλεσμα του υγρού στοιχείου.
Η θάλασσα βρίσκεται μέσα μας, έχει πολλούς θεούς με διαφορετικές φωνές. Σεβάστηκα τη λάγνη ορμή της και αξιώθηκα να βρίσκομαι τώρα ανάμεσά σας. Καθώς η γραμμή του τερματισμού πλησιάζει, καταγράφω ρότες υπερπόντιων ταξιδιών, προτού χαθούν τα ίχνη τους στην ομίχλη.
Ίσως δυσκολευτείτε να αποδεχθείτε τη βαθιά μου εξομολόγηση. Πιστεύω όμως πως τέτοια βιώματα φρεσκάρουν τη φαντασία για ένα πρωτόγνωρο ταξίδι από τη Μεσόγειο μέχρι τις εσχατιές της γης. Αν βρείτε στις σελίδες του βιβλίου κάτι άσχημο, η κατανόησή σας θα γλυκάνει την ντροπή μου. Αν ανακαλύψετε κάτι όμορφο, οφείλεται στη θάλασσα, δεν είναι δικό μου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θάλασσα και ταξίδια
Ναυπηγήματα
Ναυτικοί
Λάγος
Αμβέρσα
Επί τον άρτον μου έβαλον κλήρον
Θαλασσογέννητοι καλλιτέχνες
Μέτωπο κυμάτων
Λευκές θάλασσες
Παναμάς
Μοντεβιδέο
Πορτ Ελίζαμπεθ
Νέα Ορλεάνη
'Μ/Τ ΛΑΜΠΡΟΣ Α.'
Νορβηγία
Το τέλος του χθες
Ο θάνατος των καραβιών
Σιγή ασυρμάτου
Λεξιλόγιο

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-10-23 13:46:20