Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ
Les voyages de Gulliver (τίτλος πρωτοτύπου)
Εικονογράφηση: Ronzon, Antoine
Επιμέλεια κειμένου: Καρβέλα Μαρία
Διασκευή: Bouin, Anne
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-368-366-7
Ερευνητές, Αθήνα, 1/2018
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 8.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
22 x 30 εκ., 535 γρ., 60 σελ.
Περιγραφή

`Όταν έφτασα στο τέρμα αυτού τον τεράστιου αγρού, ξάπλωσα μπρούμυτα μέσα στα στάχυα για να κρυφτώ. Ένα πλάσμα -ψηλό σαν καμπαναριό ερχόταν προς το μέρος μου! Το τέρας έβγαλε μια φωνή δυνατή σαν κεραυνό και άλλα επτά τέρατα ήρθαν κοντά του με δρεπάνια στα χέρια. Τρύπωσα με μεγάλη προσπάθεια ανάμεσα στους πυκνούς μίσχους, αλλά οι θεριστές πλησίαζαν αμείλικτα. Στο αποκορύφωμα της απόγνωσης, ξάπλωσα σε ένα αυλάκι, μετανιωμένος πικρά που είχα επιχειρήσει αυτό το ταξίδι. Ένιωθα ασήμαντος σ` αυτόν τον τερατώδη τόπο και νοσταλγούσα τη Λιλιπούτη, εκείνη την υπέροχη χώρα, όπου με θεωρούσαν θαύμα της φύσης`.
Αιώνιος τυχοδιώκτης, παθιασμένος με τα θαλασσινά ταξίδια και τα μαθηματικά, ο Γκιούλιβερ ονειρεύεται να εξερευνήσει τους πιο μακρινούς και εξωτικούς τόπους. Στις εξορμήσεις του στις απέραντες θάλασσες ζει απίστευτες περιπέτειες!
Πρώτα στη χώρα των Λιλιπούτειων, που κατοικείται από `ανθρώπινα πλάσματα που δεν ξεπερνούν σε μέγεθος τα δεκαπέντε εκατοστά`! Έπειτα στη χώρα των Γιγάντων, όπου οι άνθρωποι είναι `ψηλοί σαν καμπαναριά`... Δίνε μάχη με τεράστιους ποντικούς, γίνεται πλανόδιο θέαμα για να διασκεδάσει τους γίγαντες, έρχεται αναπάντεχα πρόσωπο με πρόσωπο με ένα θεόρατο βάτραχο...
Ο Γκιούλιβερ ζει χίλιες και μία περιπέτειες, που η μια είναι πιο συναρπαστική από την άλλη!
Μια σύγχρονη διασκευή του αριστουργήματος του Τζόναθαν Σουίφτ, με την εκπληκτική εικονογράφηση του Αντουάν Ρονζόν.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-08-07 15:57:50