Τα παιδιά μιλούν για την υγεία και την ασθένεια
Κοινωνικές αναπαραστάσεις της υγείας και της ασθένειας σε παιδιά δέκα ετών
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-02-1047-7
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 9.01 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 236 γρ, 142 σελ.
Περιγραφή

Το Ίδρυμα Ερευνών για το Παιδί "Σπύρος Δοξιάδης" έχει ήδη δημοσιεύσει μια πλούσια σειρά μονογραφιών που είτε εντάσσονται στο ερευνητικό πρόγραμμα του Ιδρύματος "Αντιλήψεις για τα παιδιά και στάσεις απέναντι σ` αυτά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως σήμερα" είτε παρουσιάζουν αποτελέσματα ερευνητικών προγραμμάτων σχετικών με τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών και εφήβων δίνοντας έμφαση κυρίως στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και την αγωγή υγείας.

Ένας από τους στόχους των ερευνητικών αυτών προγραμμάτων είναι να παρασχεθούν επιδημιολογικά και άλλα στοιχεία στις υπεύθυνες υπηρεσίες του κράτους για τον σωστό προγραμματισμό των υπηρεσιών υγείας προς όφελος πάντα του κοινωνικού συνόλου.

Ασφαλώς για ένα σωστό σχεδιασμό και για τη διόρθωση ίσως ορισμένων εσφαλμένων αντιλήψεων που είναι εδραιωμένες στον πληθυσμό είναι χρήσιμη η καταγραφή του πώς βλέπουν και πώς αντιμετωπίζουν οι χρήστες ή οι αποδέκτες των υπηρεσιών υγείας τα θέματα "Υγείας και Ασθένειας". Νομίζω ότι η πρωτότυπη αυτή μελέτη της κυρίας Μπετίνας Ντάβου και του κυρίου Νικόλα Χρηστάκη μας δίνει μια ανάγλυφη εικόνα για το πώς τα παιδιά βλέπουν αυτά τα θέματα και έτσι, μέσα από τις απαντήσεις τους, μπορούμε να εντοπίσουμε αξιόλογα σημεία για διορθωτικές επεμβάσεις. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)