Τα μυστικά της αποκάλυψης
Les secrets de l' Apocalypse (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-237-155-8
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 18.35 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 329 σελ.
Περιγραφή

Εδώ είναι η σοφία·
όστις έχει τον νουν, ας λογαριάση τον αριθμόν του θηρίου·
διότι είναι αριθμός ανθρώπου, και ο αριθμός αυτού είναι χξς΄.
[Αποκάλυψη, ιγ΄ 18]

Αυτό το εδάφιο προέρχεται από το πιο μυστηριώδες, το πιο πολύπλοκο απ’ όλα τα βιβλία τόσο της Παλαιάς όσο και της Καινής Διαθήκης: την Αποκάλυψη του Ιωάννη.
Κανένα άλλο ιερό κείμενο δεν έχει εξάψει τόσο πολύ την ανθρώπινη φαντασία. Δίκαια, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι η Αποκάλυψη περιέχει τα μυστικά του τέλους της ανθρωπότητας, όπως η Γένεση περιέχει εκείνα της καταγωγής της.
Μέχρι σήμερα, θεολόγοι και ερευνητές που ασχολήθηκαν με αυτό το κείμενο βρέθηκαν βυθισμένοι σε πυκνό σκοτάδι, ενώ οι προσπάθειές τους να το αποκωδικοποιήσουν αποδείχτηκαν μάταιες.
Χρειάστηκε μια σειρά από συμπτώσεις, που είχαν ιδιαίτερη σημασία, ώστε ο Ζεράρ Μποντσόν ν’ αποφασίσει, το 1994, να δημιουργήσει μια ομάδα, την οποία αποτελούσαν ερευνητές διαφορετικών ειδικοτήτων και θρησκευμάτων, σε μια απόπειρα να αποκωδικοποιήσουν το ιερό κείμενο.
Καθώς προχωρούσαν οι έρευνές τους, τους αποκαλύφθηκε μια συγκλονιστική πραγματικότητα, τόσο εξαιτίας της βιαιότητάς της όσο και εξαιτίας της προφητικής της διάστασης: η Αποκάλυψη περιέχει ένα πολύπλοκο κωδικοποιημένο μήνυμα· και το κλειδί που επιτρέπει την αποκρυπτογράφησή του μας το δίνει ο ίδιος ο Ιωάννης.
Το βιβλίο αυτό ανατρέπει όλο όσα οι ιστορικοί, οι θεολόγοι και οι στοχαστές έχουν γράψει μέχρι σήμερα για την Αποκάλυψη. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι από κάθε άποψη εντυπωσιακά, εκπληκτικά και, κυρίως, εντελώς απρόσμενα: δεν υπάρχει μία, αλλά δύο Αποκαλύψεις, η μία ενσωματωμένη στην άλλη. Η πρώτη αναφέρεται στην πιο ταραγμένη περίοδο της ιστορίας μας. Η δεύτερη αποκαλύπτει τι θα μας συμβεί και ανοίγει μια ρωγμή στο χρόνο για να μας επιτρέψει να διακρίνουμε το μέλλον, που είναι πολύ πιο τρομακτικό απ’ όλα τα εγκλήματα που διέπραξε το Τρίτο Ράιχ. Πρόκειται για την επιβεβαίωση όλων των φόβων της ανθρωπότητας.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:28:04