Τα μεγάλα θαύματα της φύσης
Βασισμένο στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του BBC
Μετάφραση: Δελέγκος, Μιχάλης
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-6845-45-1
Σκάι, Αθήνα, 9/2009
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 9.85 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
25 x 29 εκ., 911 γρ.
τ. 1
Περιγραφή

Η ιδιοτροπία του πλανήτη μας να έχει κλίση 23 μοιρών πυροδοτεί μια σειρά αλλαγών στα παγκόσμια μετεωρολογικά συστήματα και τους ωκεανούς. Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και πρωτοποριακές κινηματογραφικές μεθόδους, η ομάδα των Μεγάλων Θαυμάτων της Φύσης ακολούθησε τις πανίσχυρες αυτές φυσικές δυνάμεις, εξετάζοντας τον τρόπο που τα εποχικά γεγονότα επηρεάζουν τη μοίρα εκατομμυρίων ζώων.
Η ιστορία των πιο θεαματικών φυσικών φαινομένων του πλανήτη μας, με πάνω από 400 εκπληκτικές φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες δημοσιεύονται για πρώτη φορά.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΔΑ
Η ετήσια πλημμυρίδα στο Δέλτα του Οκαβάνγκο στη Μποτσουάνα μετατρέπει εκτάσεις ερήμου σε ένα πολυδαίδαλο σύστημα λιμνοθαλασσών, νήσων και βάλτων, ενώ παράλληλα αλλάζει ριζικά τη ζωή χιλιάδων ζώων.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ
Κάθε χρόνο η έκρηξη της πανίδας στα παράλια της Αλάσκας προσελκύει πληθώρα ζώων έτοιμων να αντιμετωπίσουν τις φάλαινες και τα άλλα επικίνδυνα αρπακτικά προκειμένου να τραφούν και να εξασφαλίσουν αποθέματα για το χειμώνα.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Το Σερενγκέτι στην Αφρική είναι η άνυδρη αρένα όπου διαδραματίζεται ο σκληρός αγώνας για επιβίωση. Όταν, όμως, φτάσει η περίοδος των βροχών, οι πεδιάδες πρασινίζουν και προσελκύουν εκατομμύρια άγρια ζώα.

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-09-01 13:12:14