Σύνταγμα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-562-056-1
Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα, 12/2012
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
10 x 14 εκ., 306 σελ.
Περιγραφή

Με το έργο `Σύνταγμα` εγκαινιάζεται μια νέα σειρά Κωδίκων της Νομικής Βιβλιοθήκης, ευέλικτων και πρακτικών, σε μικρό σχήμα τσέπης με εύκαμπτο εξώφυλλο και λεπτό αδιαφανές χαρτί, για καθημερινή και εύκολη χρήση.
Στη σειρά αυτή με τίτλο `Κώδικες Νομικής Βιβλιοθήκης`, εκτός από το Σύνταγμα, κυκλοφορούν επίσης η Διοικητική Δικονομία, ο Αστικός Κώδικας, ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.
Στο έργο `Σύνταγμα` περιλαμβάνονται όλες οι διατάξεις του Συντάγματος της Ελλάδος [1975/1986/2001/2008] συνοδευόμενες από τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος της Ελλάδος, στις οποίες περιλαμβάνονται κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου, διεθνείς συμβάσεις καθώς και θεσμικοί, συναφείς βασικοί νόμοι.
Επίσης παρουσιάζεται το πλήρες κείμενο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τα πρόσθετα πρωτόκολλα της ΕΣΔΑ, λόγω της προεξέχουσας θέσης και του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στο σύστημα προστασίας των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Επιπλέον παρατίθενται οι διατάξεις του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος μετά τη θέση σε ισχύ της Συνθήκης της Λισαβόνας έχει αναχθεί σε πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος στο παρόν έργο εμπεριέχονται οι διατάξεις του Διεθνούς Συμφώνου του ΟΗΕ για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (κυρώθηκε με το Ν 2462/1997) που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προστασία των ατομικών, πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Το έργο συνοδεύεται από αναλυτικά περιεχόμενα και εύχρηστο αλφαβητικό ευρετήριο. Με τη μορφή αυτή ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει για τον μελετητή και τον εφαρμοστή του δικαίου μία πολύ χρήσιμη, πλήρως ενημερωμένη και εύκολα μεταφερόμενη έκδοση.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ [1975, 1986, 2001, 2008]
Μέρος Πρώτο
ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
ΤΜΗΜΑ Α'
Μορφή του πολιτεύματος
ΤΜΗΜΑ Β'
Σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας
Μέρος Δεύτερο
ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Μέρος Τρίτο
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ Α'
Σύνταξη της πολιτείας
ΤΜΗΜΑ Β'
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΤΜΗΜΑ Γ'
Βουλή
ΤΜΗΜΑ Δ'
Κυβέρνηση
ΤΜΗΜΑ Ε'
Δικαστική εξουσία
ΤΜΗΜΑ ΣΤ'
Διοίκηση
Μέρος Τέταρτο
ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
ΤΜΗΜΑ Α'
Ειδικές διατάξεις
ΤΜΗΜΑ Β'
Αναθεώρηση του συντάγματος
ΤΜΗΜΑ Γ'
Μεταβατικές διατάξεις
ΤΜΗΜΑ Δ'
Ακροτελεύτια διάταξη
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΤΙΤΛΟΣ Ι
Αξιοπρέπεια
ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ
Ελευθερίες
ΤΙΤΛΟΣ ΙΙΙ
Ισότητα
ΤΙΤΛΟΣ IV
Αλληλεγγύη
ΤΙΤΛΟΣ V
Δικαιώματα των πολιτών
ΤΙΤΛΟΣ VI
Δικαιοσύνη
ΤΙΤΛΟΣ VII
Γενικές διατάξεις που διέπουν την ερμηνεία και την εφαρμογή του χάρτη
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΕΣΔΑ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ
ΤΙΤΛΟΣ Ι
Δικαιώματα και ελευθερίες
ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ
Ευρωπαϊκό δικαστήριο των δικαιωμάτων του ανθρώπου
ΤΙΤΛΟΣ ΙΙΙ
Διάφορες διατάξεις
ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ 1 - 16
Ν 2462/1997
Κύρωση του Διεθνούς Συμφώνου για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στο Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα και του Δευτέρου Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στο Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα σχετικού με την κατάργηση της ποινής του θανάτου
ΜΕΡΗ 1- 6
ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00