Συμβολή της οικογένειας Νοταρά στην Επανάσταση του '21
Αλληλογραφία 1818-1886
Επιμέλεια: Μπακαδήμα, Μαρία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-98239-1-3
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 10.40 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
80 σελ.
Περιγραφή

Από τα πρώτα ενδιαφέροντα της "Διεξόδου" ήταν και είναι πάντα η διατήρηση και η σε βάθος ερμηνεία της νεότερης ιστορίας μας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και η παρούσα έκδοση η οποία παρουσιάζει τριάντα έγγραφα που αναφέρονται στους Πανούτσο, Σωτήριο και Ιωάννη Νοταρά.

Αυτά τα μεγάλης αξίας έγγραφα καλύπτουν την περίοδο 1818-1886, απευθύνονται στους Νοταράδες και υπογράφονται τα περισσότερα από εξέχουσες προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης όπως ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, ο Ανδρέας Ζαΐμης, ο Ανδρέας Μεταξάς, ο Άνθιμος Γαζής, ο Σπυρίδων Τρικούπης, ο Νικόλαος Λόντος, ο Ιωάννης Κωλέτης, ο Ασημάκης Φωτήλας, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, ο Θεόδωρος Νέγρης κ.α.

Τα έγγραφα αυτά, που καταχωρήθηκαν στις συλλογές της "Διεξόδου" ως "αλληλογραφία της οικογένειας Νοταρά", προσέφερε στη "Διέξοδο" ο κ. Μιχάλης Ταλφανίδης, Μεσολογγίτης, ρέκτης και φίλος της "Διεξόδου" και του ιδρυτή της. Η κυρία Μαρία Μπακαδήμα, φιλόλογος και προϊσταμένη των γενικών αρχείων του κράτους του νομού Αιτωλοακαρνανίας, ανέλαβε την παρουσίαση, τη μεταγραφή και το σχολιασμό των εγγράφων που δημοσιεύονται.