Συλλογή Γιώργου Κωστόπουλου
σύγχρονη ελληνική ζωγραφική και γλυπτική
Κυκλοφορεί
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Σκληρόδετο
23 x 23 εκ., 482 γρ., 62 σελ.
Περιγραφή

Ο Γιώργος Κωστόπουλος, εκδότης στο επάγγελμα, είναι συλλέκτης σπάνιων βιβλίων αλλά και έργων σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων και γλυπτών. Και οι δύο συλλογές του είναι εξαίρετης στάθμης και αυξάνονται ολοένα.

Από την εικαστική του συλλογή πινάκων και γλυπτών ξεχωρίσαμε έναν αριθμό έργων, που δίνουν μια ευρύτερη εικόνα αναζητήσεων και τάσεων της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Η παρουσίασή τους σε έκθεση του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών Βούρου - Ευταξία αποσκοπεί στην ενίσχυση των σημαντικών συλλεκτικών προσπαθειών, όπως αυτής του Γιώργου Κωστόπουλου, αλλά και στην ενημέρωση του κοινού για το περιεχόμενό τους.

"Ο συλλέκτης είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος" είχε πει ο Goethe, αφού με τα αντικείμενα που συλλέγει ικανοποιεί ένα πρωτογενές ένστικτο. Διευρύνει το προσωπικό, πνευματικό φάσμα και γίνεται με τον τρόπο του δημιουργός· η συλλογή του συγκεντρώνει δυνατότητες, αντιλήψεις, ρεύματα, προβληματισμούς, οι οποίοι γίνονται αμεσότερα προσιτοί, τόσο στους ειδικούς μελετητές, όσο και στην επιστήμη γενικότερα. [...]

καθηγητής Στέλιος Λυδάκης, διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών (Ιδρύματος Βούρου - Ευταξία)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-07-05 15:05:21