Στοχασμοί ζωής, ταξίδι στο φως
Επιστημονική επιμέλεια: Βερβερέλης, Θεόδωρος Μ.
Φωτογράφος: Μασούρη, Πηνελόπη
Γενικός επιμελητής: Βερβερέλης, Ευάγγελος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7234-03-2
Ηράκλειτος, Αθήνα, 12/2008
3η έκδ. || Πλήρης
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 477 γρ., 280 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Γνωρίζοντας τις 3 περιπτώσεις της γνώσης. Ο άνθρωπος, ένα ον σε εξέλιξη, έχει την ανάγκη να αναθεωρεί συνεχώς τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις του. Αυτό το βιβλίο περιέχει μερικές από τις σκέψεις του Ρόμπερτ Νατζέμυ που έχει κάνει μέσα στα τελευταία 30 χρόνια της εσωτερικής αναζήτησης και της προσπάθειας να καταλάβει τον εαυτό του, τους άλλους, το Θεό και τη Ζωή.
Περιγραφή

Υπάρχουν τρεις τρόποι να αποκτήσουμε τη γνώση.
1. Με την άμεση προσωπική μας εμπειρία. Δηλαδή, πλησιάζουμε εμείς οι ίδιοι το αντικείμενο του θέματος που θέλουμε να μάθουμε και με μόνους βοηθούς τις αισθήσεις και την εξυπνάδα μας, σιγά-σιγά συσσωρεύουμε τις γνώσεις. Ο τρόπος αυτός είναι άμεσος, μοναδικός, μακρύς, επίπονος και κουβαλά όλες τις συνέπειες των επιλογών μας.
2. Με την έμμεση επιλογή. Μελετούμε τις πληροφορίες που έχουν καταγράψει και εμπειραθεί άλλοι άνθρωποι και αποκτούμε τις γνώσεις του θέματος που μας ενδιαφέρει. Ο τρόπος αυτός είναι απαλλαγμένος από άμεσους κινδύνους και συνέπειες, όμως κρύβει το κίνδυνο να πληροφορηθούμε μόνο αυτό που οι άλλοι κατάλαβαν και πάντα θα λείπει η άμεση γεύση και την πιθανή ελλιπή πληροφορία.
3. Με την μαρτυρία της αξιόπιστης πηγής. Η βάση είναι πίστη στη πηγή, σαν αξιόπιστη και έγκυρη. Η ανθρώπινη φύση δεν έχει επιλογή αμφισβήτησης, γιατί η πηγή θεωρείται ανώτερη και για την ακρίβεια `υπερβατική`. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και τις γνώσεις που μας προτείνονται. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματά μας, εκ του αποτελέσματος. Μ` αυτή την επιλογή ένα είναι βέβαιο, ότι δεν έχουμε άσχημες εμπειρίες, δεν κινδυνεύουμε να πάρουμε λάθος πληροφορίες και έχουμε άμεση εμπειρία. Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνουμε την αλήθεια. Είστε τυχεροί λοιπόν αγαπητέ, ή αγαπητή αναγνώστρια, που κρατάτε αυτό το βιβλίο στα χέρια σας. Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ είναι ο συγγραφέας που έχει γευτεί και τις τρεις περιπτώσεις της γνώσης, που αναφέρουμε πιο πάνω. Έχει άμεσες και έμμεσες εμπειρίες μέσα στην διαδρομή της αναζήτησής του. Επίσης έχει ακούσει άπειρες εμπειρίες με τη συναναστροφή δεκάδων ανθρώπων, που αναζητούσαν την αλήθεια και βρέθηκαν στο δρόμο του. Μελέτησε τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων και τις έκανε πράξη και τέλος έχει γευτεί άμεσα την αξιόπιστη πηγή, ζώντας και συμβουλευόμενος από αυτή !..... Το βιβλίο αυτό θα σε βοηθήσει σίγουρα να επιλέξεις εκείνη την γνώση, που χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή, για να προχωρήσεις στο μονοπάτι της ανελικτικής σου αναζήτησης. Οι συσσωρευμένες γνώσεις που περιέχει το βιβλίο αυτό είναι πολλές, απλές, κατανοητές και άμεσα εφαρμόσιμες. Καλή επιτυχία αγαπητέ αναγνώστη!!!! Να είσαι πάντα καλά.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Σημείωμα εκδότη
Εισαγωγή
1. Το Σώμα
2. Πειθαρχία
3. Τεχνικές
4. Σχέσεις
5. Επικοινωνία
6. Θετική Σκέψη
7. Αγάπη
8. Ηθική
9. Πίστη
10. Χριστός
11. Προσευχή
12. Υπηρεσία
13. Ζωή
14. Η Εξέλιξη
15. Προσπάθεια
16. Μαθήματα
17. Αυτοπαραδοχή
18. Αρμονία
19. Ψυχολογία
20. Ο νους
21. Συνειδητότητα
22. Γνώση
23. Διαλογισμός
24. Ελευθερία
Πώς γίνεται ένας κύκλος μελέτης
Για τον συγγραφέα

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-10-11 09:09:35