Στους δρόμους του κόσμου
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-91557-0-0
Tsallis, Αθήνα, 2001
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 44.36 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Δερματόδετο
24 x 31 εκ., 1,441 γρ., 231 σελ.
Περιγραφή

Ένα φωτογραφικό πανόραμα του κόσμου από την πολύχρονη περιπλάνησή μας σε διαδρομές και χώρες ανά την υφήλιο. Ξεχωριστές, αυθεντικές ματιές ενός κόσμου που συνεχώς μεταλλάσσεται, με αποτέλεσμα κάθε φωτογραφία να είναι πλέον μοναδική! Εικόνες που σ` ένα δεύτερο επίπεδο αποτυπώνουν τα συναισθήματα και τη γνώση μας για όλα όσα βιώσαμε καθοδόν στους δρόμους του κόσμου. Φωτογραφίες τραβηγμένες, άλλες βιαστικά πάνω από τη μοτοσικλέτα, άλλες μέσα στην καθημερινότητα χωριών και πόλεων, άλλες μπροστά σε εκπληκτικά μνημεία της ανθρωπότητας και άλλες μέσα στο μεγαλείο της φύσης. Όλες όμως με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Το βιβλίο αυτό εστιάζεται στις πέντε ηπείρους του πλανήτη μας μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση η επιλογή των συγκεκριμένων φωτογραφικών, ως των πλέον αντιπροσωπευτικών της μαγείας του κόσμου μας, μέσα από ένα απύθμενο αρχείο. Κριτήριο της επιλογής μας ήταν να αποδώσουμε την ταυτότητα, το χρώμα, αλλά και την ταξιδιωτική αντανάκλαση της κάθε ηπείρου μέσα από την οδική μας εξερεύνηση. Ελπίζουμε να τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό...
Αν μάλιστα υιοθετήσουμε το γνωστό κινέζικο γνωμικό "Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις", τότε το βιβλίο αυτό πραγματεύεται μέσα από "μυριάδες" λέξεις αυτό που όλοι κάποτε ονειρευτήκαμε, αλλά ο καθένας για δικούς του λόγους δεν μπόρεσε ενδεχομένως να πραγματοποιήσει: την απόδραση στους ανοιχτούς ορίζοντες του κόσμου μας με μια μοτοσικλέτα!


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-12-03 11:07:57