Στοιχεία μηχανών
Επίτομο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-411-335-4
Ίων, Αθήνα, 1/2009
12η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 18.26 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 459 γρ., 352 σελ.
Περιγραφή

Μετά από την επιτυχία που σημείωσαν οι εκδόσεις του τρίτομου βιβλίου "Στοιχεία μηχανών" καθώς και του επίτομου τεύχους που κυκλοφόρησε με τον ίδιο τίτλο προχωρούμε τώρα στην έκδοση του παρόντος.

Η έκδοση αυτή, που είναι πλήρως ανανεωμένη, σκοπεύει, όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις, ν` αποτελέσει μικρή συμβολή στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για αρτιότερη κατάρτιση όσων έχουν στραφεί προς την Τεχνική Εκπαίδευση.

Βασική μας πεποίθηση είναι ότι ένα από τα κύρια μέσα που απαιτούνται για μια καλή εκπαίδευση είναι και το κατάλληλο βιβλίο.

Στην έκδοση αυτή δόθηκε μεγάλη έμφαση στην παρουσίαση της ύλης, η οποία έγινε, όπως πιστεύουμε, με απλότητα και μεθοδικότητα. Επίσης στην καταγραφή και ανάλυση τόσο των πλεονεκτημάτων όσο και των μειονεκτημάτων και γενικότερα των χαρακτηριστικών κάθε στοιχείου μηχανών έτσι ώστε να είναι δυνατή η επιλογή του πλέον κατάλληλου για κάθε συγκεκριμένη μηχανή.

Με την ύλη που περιλαμβάνεται σ` αυτή την έκδοση και με τον τρόπο που παρουσιάζεται πιστεύουμε ότι ο αναγνώστης αποκτά ουσιαστική γνώση για την καλή λειτουργία των στοιχείων μηχανών, τη συντήρηση, την επισκευή, την αντικατάσταση, τη σχεδίαση και την κατασκευή τους.

Έγινε επίσης μια εισαγωγή σε υπολογισμούς γεωμετρικών και κινηματικών στοιχείων μερικών στοιχείων μηχανών.

Πιστεύω πως η εργασία αυτή θα φανεί χρήσιμη τόσο στους σπουδαστές - γεγονός που θα μου δώσει μεγάλη χαρά - όσο και σ` αυτούς που ασχολούνται στην πράξη με τα στοιχεία των μηχανών.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-11-30 10:21:13