Στα χρόνια της καταχνιάς
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-203-012-7
Αστήρ, Αθήνα, 9/1988
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 4.46 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 20 εκ., 124 σελ.
Περιγραφή

«Τέκνο της σύγχρονης εποχής , η Τούλα Μπούτου, μέσα στην οποία κινείται, ζει, εργάζεται, την απέδωσε στο χαρτί ολοζώντανη (…) Πισωγυρίζει με σιγουριά, σταθερότητα, γνώση, στα φοβερά εκείνα χρόνια που τα προσδιορίζουμε σήμερα με τη λέξη ΚΑΤΟΧΗ (…)»

Τατιάνα Σταύρου

από τον πρόλογο του βιβλίου

Στα χρόνια της καταχνιάς

 

«(…) Πολλές φορές το έχουμε πει και είναι πια κοινός τόπος, ότι η αξία ενός βιβλίου για παιδιά έγκειται και στο ότι, διαβάζεται με ενδιαφέρον και από τους μεγάλους. Και θα μπορούσαμε να διαβεβαιώσουμε τη συγγραφέα ότι τα Χρόνια της Καταχνιάς διαβάζονται και από τους μεγάλους, με άλλο τόσο ενδιαφέρον, αν όχι μεγαλύτερο, επειδή ίσως οι μεγάλοι σε πολλές σελίδες του βιβλίου βρίσκουν κάπου εκεί τυπωμένο και τον εαυτό τους.

            Αλλά είναι κι άλλος ένας λόγος που το βιβλίο αυτό διαβάζεται με ενδιαφέρον. Είναι ότι το γράψιμό του είναι γλαφυρό, η γλώσσα του στρωτή και φυσική και η αρχιτεκτονική του σωστά ισοζυγισμένη και μοιρασμένη»

Ε.Α. Μόσχος

Νέα Εστία

«Στον πρόλογο του βιβλίου η Τατιάνα Σταύρου γράφει:

            Οι νέοι, οι καινούργιοι συγγραφείς μας, έρχονται στα γράμματα πάνοπλοι, φορτωμένοι την εποχή τους. Είναι τόσο ισχυρή, δυναμική αυτή, τόσο έντονη ώστε επιβάλλεται και κηδεμονεύει όποιον τολμήσει να την εκφράσει.

            Έτσι ακριβώς προωτοφάνηκε στην πεζογραφία η Τούλα Μπούτου. Τέκνο της σύγχρονης εποχής μέσα στην οποία κινείται, εργάζεται, ζει, την απέδωσε στο χαρτί ολοζώντανη.

            Τώρα στην περίπτωση για την οποία μιλάμε –το νέο μυθιστόρημά της Στα χρόνια της καταχνιάς, με τον ίδιο δυναμισμό κατόρθωσε να δώσει ολόκληρη την κατάσταση που προσδιορίζουμε σήμερα με την λέξη: ΚΑΤΟΧΗ»

Γιώργος Σαββίδης

εφ. Απογευματινή

Σάββατο 4 Μαρτίου 1989


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2015-07-13 13:16:24