Σκιές στο Βόσπορο
Μυθιστόρημα
Istanbul Passage (τίτλος πρωτοτύπου)
Εξαντλημένο
ISBN: 978-618-02-0012-6
Μίνωας, Αθήνα, 5/2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 9.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 556 γρ., 534 σελ.
Περιγραφή

Πώς μπορείς να κάνεις το σωστό όταν έχεις μόνο κακές επιλογές;

Χάρη στην ουδετερότητά της στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη γεωγραφική θέση της μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, η Κωνσταντινούπολη υπήρξε πόλος έλξης για κατασκόπους και πρόσφυγες - ένα μέρος όπου διακινούνται μυστικά και ψέματα. Ο Λίον Μπάουερ, εκπατρισμένος Αμερικανός, παρασύρεται σε αυτό τον αθέατο κόσμο και κάνει κάθε λογής απόρρητες δουλειές ακόμα και ως κομιστής, υποστηρίζοντας το Συμμαχικό Μέτωπο.

Ενώ οι άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών αρχίζουν να αποχωρούν και η πόλη προετοιμάζεται για τη ζοφερή μεταπολεμική πραγματικότητα, ο Λίον αναλαμβάνει μια τελευταία αποστολή ρουτίνας. Καθώς όμως αυτή η αποστολή αυτή έχει μοιραία κατάληξη, βυθίζεται σ` έναν εφιαλτικό λαβύρινθο μηχανορραφίας, προδοσίας και ηθικής αβεβαιότητας.

Με φόντο τα παζάρια, τα τζαμιά και τα εγκαταλελειμμένα αρχοντικά, η ριψοκίνδυνη απόπειρα του Λίον να σώσει μια ζωή τον οδηγεί σ` ένα απελπισμένο ανθρωποκυνηγητό, που τελικά απειλεί τη δική του ζωή.

Ατμοσφαιρικό με λεπτομέρειες που ζωντανεύουν την εποχή αμέσως μετά τον πόλεμο, το Σκιές στον Βόσπορο είναι η αλησμόνητη ιστορία ενός ανθρώπου στη δίνη της αυγής του Ψυχρού Πολέμου· είναι η ιστορία ενός απροσδόκητου έρωτα και μιας πόλης τόσο απατηλής, όσο η ήρεμη επιφάνεια του Βοσπόρου, που τη χωρίζει στα δύο.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-01-16 15:18:04