Σκιές και σκόνη
Το δεύτερο μέρος της τριλογίας Απόηχοι της αιωνιότητας
Εξώφυλλο/εικαστικό: Καλουντζή, Κιάρα
Επιμέλεια κειμένου: Σωτήρχος, Γιώργος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5002-12-1
Συμπαντικές Διαδρομές, Θεσσαλονίκη, 2/2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 14.93 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 519 γρ., 370 σελ.
τ. 2 από 3
Περιγραφή

Ο Μεγάλος Κατακλυσμός έχει τελειώσει και ο κόσμος επιβίωσε από τη μανία του.
Όμως, και πάλι μαστίζεται από αρρώστιες και καταστροφές που ύπουλα ξεπροβάλλουν σε όλα τα θέματα της αυτοκρατορίας και απειλούν τους ανθρώπους.
Θα καταφέρουν οι υπερασπιστές της να τη σώσουν και να σωθούν οι ίδιοι από τα φαντάσματα και τους δαίμονες του παρελθόντος; Θα καταφέρουν να σταθούν δυνατοί δίπλα στις αρχαίες φυλές που έχουν την ανάγκη τους ή θα τους καταβάλουν οι Σκοτεινοί;
Το δεύτερο μέρος της τριλογίας `Απόηχοι της Αιωνιότητας` θα σας συναρπάσει, θα απαντήσει αυτά τα ερωτήματα και θα σας δημιουργήσει νέα που θα λυθούν στο τρίτο και τελευταίο μέρος της, `Ψίθυροι και Όνειρα`.
Η τριλογία διαδραματίζεται περίπου χίλια χρόνια μετά τον Μεγάλο Κατακλυσμό. Η Αυτοκρατορία της Σελεγκά βρίσκεται στον τόπο που βρισκόταν η Γκρόνταρ, αλλά αυτή σαρώθηκε από τον Μεγάλο Κατακλυσμό όπως και οι άλλες έξι Αυτοκρατορίες. Ο κόσμος είναι ακόμα ανοργάνωτος, ενώ στη Δύση της Μεγάλης Ηπείρου επικρατεί φεουδαρχικό καθεστώς με τοπικούς άρχοντες και ιδιωτικούς στρατούς να τρομοκρατούν και να λυμαίνονται τον κόσμο.
Στην Ανατολή υπάρχει η Σελεγκά, το μόνο κράτος που είναι σχεδόν οργανωμένο αυτή την εποχή. Για πολύ καιρό η διαδοχή των αυτοκρατόρων γινόταν κληρονομικά, αλλά αυτό κατέληξε στον Αβειρών τον Τρελό, αυτόν που είναι στη νουβέλα. Η Λευκή θεά όρισε τον Αυτοκράτορα να τον διαλέγουν με τη διαδικασία του Ιερού Κυπέλλου κι έτσι έχει έρθει μια ισορροπία στα πράγματα. Όμως υπάρχουν σκόρπιοι στον κόσμο οι οπαδοί των Σκοτεινών οι οποίοι, παρά την καταστροφή που τους προκάλεσε ο Μεγάλος Κατακλυσμός, προσπαθούν με χίλιους δυο τρόπους να ξαναγίνουν κυρίαρχοι του κόσμου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-09-27 14:52:14