Σαντορίνη
Χθες και σήμερα: Ένα νησί από λάβα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-540-257-0
Toubi's, Αθήνα, 2006
Ελληνική, Νέα
€ 7.43 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
19 x 13 εκ, 246 γρ, 142 σελ.
Περιγραφή

Η Σαντορίνη δεν είναι απλά ένα νησί, η Σαντορίνη δεν έζησε ούτε εξελίχθηκε όπως τα γύρω της νησιά. Η ιστορία μαζί με τους ανθρώπους και τα έργα τους θάφτηκαν στα βάθη της γης και ξαναγεννήθηκαν, και αυτό όχι μόνο μια φορά! Γι` αυτό και δεν μοιάζει με κανένα άλλο! Είναι κάτι ξεχωριστό, είναι μόνη της και ζει με τον τρόπο της. Ακόμη και οι άνθρωποι της είναι διαφορετικοί, οι ίδιοι λένε..... "εμείς δεν είμαστε άνθρωποι, είμαστε Σαντορινιοί".

Γι` αυτό δεν περιγράφεται με συνηθισμένους τρόπους. Πρέπει για να την περιγράψεις να ψάξεις, να ψάξεις πολύ, και ψάχνοντας να την αγαπήσεις και να την πιστέψεις. Για να μεταδώσεις την αίσθηση της ιδιαιτερότητας αυτού του νησιού, πρέπει να κοινωνήσεις με τον πλούτο, την ιστορία και τη γεωλογική ευαισθησία του τοπίου. Σ` αυτό το σημείο σταθήκαμε τυχεροί και εμείς που εκδώσαμε αυτό το βιβλίο και συ που το διαβάζεις.

Πρέπει να επισημάνουμε επίσης ότι οι αρετές του συγγραφέα δεν ξεδιπλώνονται σε όλη τους την έκταση μπροστά στα μάτια του αναγνώστη, γιατί από την ίδια την φύση αυτής της έκδοσης υποχρεωθήκαμε να παραλείψουμε στοιχεία που θα ταίριαζαν περισσότερο σε μια αμιγή λαογραφική περιγραφή. Μ` αυτό τον τρόπο η σύνθεση του βιβλίου, ο εμπλουτισμός του με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό και η αρμονική του παρουσία έγινε έργο δύσκολο και επίπονο.

(από τον πρόλογο του εκδότη)