Σαλιγκαροτροφία
Το σαλιγκάρι και η εκτροφή του
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7667-42-7
ΑγροΤύπος ΑΕ, Αθήνα, 2011
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 21.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 227 γρ., 99 σελ.
Περιγραφή

Τα σαλιγκάρια εκτιμώνται ιδιαίτερα σήμερα για την διατροφική τους, και όχι μόνο, αξία και η ζήτησή τους στη διεθνή αγορά είναι αυξανόμενη. Η συλλογή των φυσικά αναπτυσσόμενων σαλιγκαριών έχει προ πολλού πάψει να αποτελεί τη βάση για την κάλυψη της ζήτησης, αφού και ανεπαρκής είναι και το προϊόν της δεν έχει τα χαρακτηριστικά ποιότητας και ασφάλειας που ζητά ο καταναλωτής. Έτσι, η εκτροφή σαλιγκαριών, σε επιχειρηματική βάση, έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο κλάδο της αγροτικής παραγωγής με πολύ καλές προοπτικές ανάπτυξης. Παράλληλα, η εκτροφή σαλιγκαριών για να γίνει με επιτυχία απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, καλή οργάνωση και τεχνολογική υποστήριξη του συγγραφέα.
Το βιβλίο αυτό γράφθηκε κυρίως για να παράσχει τις βασικές γνώσεις στον υποψήφιο Έλληνα εκτροφέα και περιέχει όλες τις βασικές πληροφορίες για τη βιολογία του σαλιγκαριού, για τα δύο σύγχρονα συστήματα εκτροφής (ανοιχτό και κλειστό), καθώς και για τους κανόνες εκτροφής που διασφαλίζουν την καλή παραγωγικότητα και την ποιότητα στις συνθήκες της χώρας μας.
Περιέχονται επίσης πολλά ακόμα στοιχεία για τη διατροφική αξία και τις άλλες ιδιότητες του σαλιγκαριού που κάνουν το βιβλίο χρήσιμο και στον καταναλωτή αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο για το σαλιγκάρι.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Εισαγωγή
1. Γενικά στοιχεία
2. Το σαλιγκάρι Helix aspersa και τα συστήματα εκτροφής του
3. Ο ανοικτός τύπος (εκτατικός) εκτροφής
4. Το κλειστό σύστημα εκτροφής
5. Κοστολόγηση, ποιότητα, θρεπτική αξία
Βιβλιογραφία

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00