Προγραμματισμός με C++
Schaum's Outline of Theory and Problems of Programming with C++ (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-127-0
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 4/2008
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 32.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 28 εκ., 1,216 γρ., 431 σελ.
Περιγραφή

Όπως όλα τα βιβλία της σειράς Schaum`s Outline, αυτό το βιβλίο προορίζεται για αυτοδιδασκαλία, κατά προτίμηση σε συνδυασμό με μια κανονική σειρά μαθημάτων γλώσσας προγραμματισμού C++ ή επιστήμης των υπολογιστών. Όμως, είναι κατάλληλο και για χρήση σε ανεξάρτητη μελέτη ή σαν εγχειρίδιο αναφοράς.
Το βιβλίο περιλαμβάνει περισσότερα από 200 παραδείγματα και λυμένα προβλήματα. Ο συγγραφέας πιστεύει ακράδαντα ότι η εκμάθηση των αρχών των δομών δεδομένων μπορεί να γίνει μέσα από μια καλά οργανωμένη συλλογή παραδειγμάτων με ολοκληρωμένες απαντήσεις. Το βιβλίο αυτό έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παράσχει αυτήν την υποστήριξη.
Η C++ δημιουργήθηκε από τον Bjarne Stroustrup στις αρχές του 1980. Βασίστηκε στη C και τη Simula, και σήμερα είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς γλώσσες του αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού. Η γλώσσα τυποποιήθηκε στα 1998 από το Αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Προτύπων (American National Standarts Institute - ANSI) και το Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (International Standarts Organization - ISO). Αυτό το νέο πρότυπο ANSI/ISO περιλαμβάνει την ισχυρή Καθιερωμένη Βιβλιοθήκη Προτύπων (Standart Template Library - STL). Το βιβλίο αυτό συμμορφώνεται πλήρως με αυτά τα πρότυπα.
Αν και οι περισσότεροι που ξεκινούν να μαθαίνουν C++ έχουν ήδη κάποια προηγούμενη προγραμματιστική πείρα, εδώ δε θεωρείται ως προϋπόθεση. Η προσέγγιση της C++ γίνεται σαν να πρόκειται για την πρώτη γλώσσα προγραμματισμού. Έτσι, όσοι έχετε προηγούμενη πείρα θα χρειαστεί απλώς να ρίξετε μια ματιά στα πρώτα κεφάλαια.
Η C++ είναι μια δύσκολη γλώσσα, τουλάχιστον για δύο λόγους. Κληρονομεί από τη γλώσσα C μια οικονομία έκφρασης που οι αρχάριοι συχνά θεωρούν κρυπτογραφική. Και σαν αντικειμενοστρεφής γλώσσα, η ευρεία χρήση κλάσεων και προτύπων παρουσιάζει μια φοβερή πρόκληση γι` αυτούς που δε σκέπτονται με ανάλογους όρους μέχρι τώρα. Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να παράσχει την αναγκαία βοήθεια στους νέους προγραμματιστές ώστε να υπερπηδήσουν αυτά τα εμπόδια. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Στοιχειώδης προγραμματισμός σε C++
Θεμελιώδεις τύποι
Επιλογή
Επανάληψη
Συναρτήσεις
Πίνακες
Δείκτες και αναφορές
Αλφαριθμητικά της C
Αλφαριθμητικά της καθιερωμένης C++
Κλάσεις
Υπερφόρτωση τελεστών
Σύνθεση και κληρονομικότητα
Πρότυπα και επαναλήπτες
Διανύσματα της καθιερωμένης C++
Κλάσεις αποδεκτών
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α. Κωδικοί χαρακτήρων
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β. Λέξεις - κλειδιά της καθιερωμένης C++
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. Τελεστές της καθιερωμένης C++
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ. Κλάσεις αποδεκτών της καθιερωμένης C++
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε. Γενικοί αλγόριθμοι της καθιερωμένης C++
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ. Η καθιερωμένη βιβλιοθήκη της C
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ζ. Δεκαεξαδικοί αριθμοί
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η. Βιβλιογραφία
Ευρετήριο

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:27:50