Πρακτικό βοήθημα Φ.Π.Α.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-99923-7-4
Astbooks, Αθήνα, 7/2012
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 59.72 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 17 εκ, 1,579 γρ, 1085 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο `Πρακτικό βοήθημα του Φ.Π.Α. 2012` έχει σκοπό να βοηθήσει τον επαγγελματία λογιστή - φοροτέχνη που αναζητά σωστή ενημέρωση.
Η δομή του βιβλίου χωρίζεται σε τέσσερα μέρη:
1.ΦΠΑ Οικοδομών, γίνεται ανάλυση των άρθρων του Ν.2859/2010 σε ότι αφορά τα ζητήματα που αφορούν τις οικοδομές. Παρατίθενται παραδείγματα προκειμένου να βοηθηθεί ο αναγνώστης για την καλύτερη κατανόηση του θέματος.
2.Στο δεύτερο θέμα γίνεται ανάλυση των ενδοκοινοτικών παραδόσεων -αποκτήσεων καθώς και τριγωνικών συναλλαγών. Παρατίθενται πολλά παραδείγματα.
3.Ειδικά ζητήματα ΦΠΑ. Σε αυτό το μέρος του βιβλίου, η συγγραφική ομάδα ASTBOOKS επέλεξε και ανέλυσε τα συνηθέστερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι λογιστές-φοροτεχνικοί στην επαγγελματική τους καθημερινότητα.
4.Το τέταρτο θέμα είναι η Λογιστική Απεικόνιση του ΦΠΑ και οι εγγραφές σε βιβλία Β΄ και Γ΄ κατηγορίας βιβλίων του ΚΒΣ (πλήρης ανάπτυξη-παραδείγματα)
5.Οδηγίες και ανάλυση ανα κωδικό για την συμπλήρωση όλων των εντύπων που αφορούν το ΦΠΑ καθώς και των εντύπων INTRASTAT και VIES.
Το ευρετήριο του βιβλίου είναι διπλό :
α) Κατά θεματική ενότητα και
β) Κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά προς διευκόλυνση του αναγνώστη
Παράλληλα είμαστε σε θέση όπως άλλωστε και σε όλες τις εκδόσεις μας, να σας παρέχουμε δωρεάν ηλεκτρονική υποστήριξη παρέχοντας σας σε ηλεκτρονική μορφή το βιβλίο μας για άμμεση πληροφόρηση με ότι αλλαγές προκύψουν καθώς και την δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων για το θέμα του βιβλίου, στην επιστημονική μας ομάδα.
Στο βιβλίο θα βρείτε πολλούς κατατοπιστικούς πίνακες.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]