Πόλη και χώρος από τον 20ό στον 21ο αιώνα
Τιμητικός τόμος για τον καθηγητή Αθανάσιο Ι. Αραβαντινό
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-88490-0-6
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 19.91 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 585 σελ.
Περιγραφή

Η έκδοση αυτού του τιμητικού τόμου αναδεικνύει με τρόπο πανηγυρικό το έργο ενός άξιου συναδέλφου, που παραμένει στις επάλξεις του καθήκοντος, της επιστήμης και της διανόησης επί πολλές δεκαετίες. Προβάλλει την πνευματική συγκομιδή του Θανάση Αραβαντινού, του διαπρεπή και ακάματου Καθηγητή της Πολεοδομίας και Χωροταξίας, που η θητεία του στο Πολυτεχνείο αποτελεί κόσμημα για το Ίδρυμα.
Ο Αραβαντινός υπήρξε δάσκαλος, ερευνητής και συγγραφέας με έμπνευση και όραμα. Έχει ήδη παρουσιάσει ένα ογκώδες, πολυσχιδές και βαρυσήμαντο έργο, η ανθολόγηση του οποίου γίνεται στον παρόντα τόμο. Η νοητική, όμως, συμβολή του στη σύγχρονη επιστημονική και κοινωνική πρόοδο συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς και στις μέρες μας έτσι ώστε εύλογα να πιστεύει κανείς ότι η έκδοση αυτή γρήγορα θα αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο και θα χρειάζεται νέα εκτύπωση εμπλουτισμένη από τα καινούργια στοιχεία.
Το έργο του Αραβαντινού είναι αρμονικός συνδυασμός στοιχείων εκπαιδευτικών, ερευνητικών και αναπτυξιακών και διέπεται από την ευαισθησία του επιστήμονα που διέθεσε την ύπαρξή του στην υπηρεσία των μαθητών και των συνανθρώπων του, θέλοντας να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στο Πανεπιστήμιο όπου αφιερώθηκε και στην κοινωνία που αποτελεί το σημείο αναφοράς του. Είναι ο συγκερασμός που συνθέτει το υπόδειγμα του δασκάλου-μηχανικού, ένα πρότυπο που ανήκει στην εποχή της "παλιάς φρουράς" και σήμερα αποδεικνύει έντονα την αξία του για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Ανδρέας Γ. Ανδρεόπουλος
Πρύτανης Ε.Μ.Π.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-04-29 16:26:54