Πόλεμος και ειρήνη
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-6776-87-8
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 7.86 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
25 x 25 εκ., 144 σελ.
Περιγραφή

Όταν αντί για όπλα κουβαλάς μαζί σου φωτογραφικούς φακούς και κάνεις κανονική βουτιά στη φρίκη του πολέμου, δεν θέτεις μόνο τη ζωή σου σε κίνδυνο, αλλά δοκιμάζεις τα όρια της ευαισθησίας σου, της αντοχής σου, των αξιών σου και των αρχών σου ως ατόμου. Δεν υπάρχει ούτε ένας φωτογράφος σ` αυτό τον κόσμο που να χαίρεται όταν καλείται να περάσει στην πρώτη γραμμή ενός πολέμου. Γνωρίζει πολύ καλά πως αυτή είναι μια απίστευτα δύσκολη αποστολή, ότι χρειάζεται να διατηρήσει μια στοιχειώδη ισορροπία ανάμεσα στο "καλό" και το "κακό" και ότι το μεγαλύτερο "κακό", ανεξάρτητα από τα αντιμαχόμενα μέρη, είναι ο ίδιος ο πόλεμος.

Κάθε φωτογραφία από αυτές που διαλέξαμε για το λεύκωμα που κρατάτε στα χέρια σας πιστεύουμε ότι είναι ένας ύμνος στο υπέρτατο αγαθό της ειρήνης. Ένα δυνατό ξόρκι ώστε να σταματήσουν οι πόλεμοι και να γίνει ο πλανήτης Γη ομορφότερος από ποτέ.

Γιάννης Μπεχράκης
Γιάννης Ντρενογιάννης

Ιανουάριος 2008

Για την έκδοση της σειράς συνεργάστηκαν τα διεθνή πρακτορεία: Reuters, Corbis, Magnum, Action Images, Rex Features, Bios Photos, Oxford Scientific/Photolibrary, Veer, Focus, Comma, Profimedia, AKG, Lebrecht, Alinari, Itar/Tass, που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από την Apeiron Photos. Επεξεργασία φωτογραφιών: Multimedia Α.Ε.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2019-03-04 06:46:41