Ποιος μετακίνησε την πέτρα;
Who Μoved the Stone? (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7241-62-7
Πέργαμος, Αθήνα, 2002
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 8.11 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 273 γρ, 220 σελ.
Αγγλικά (γλώσσα πρωτοτύπου)
Περιγραφή

Ένα ασυνήθιστο και προκλητικό βιβλίο, που ο συγγραφέας του βλέπει την ανάγκη να περιγράψει τώρα, με ποιον τρόπο πήρε την παρούσα μορφή.
Υπό μίαν έννοια, δεν μπορούσε να πάρει άλλη μορφή, επειδή στην ουσία πρόκειται για μια προσωπική ιστορία, που, ενώ ξεκίνησε να γράφει ένα ορισμένο είδος βιβλίου, αναγκάστηκε - από την πιεστική δύναμη των γεγονότων - να γράψει κάτι το τελείως διαφορετικό.
Όχι, βέβαια, επειδή άλλαξαν τα ίδια τα γεγονότα, δεδομένου ότι αυτά είναι ανεξίτηλα και καταγραμμένα στα μνημεία και στις σελίδες τής ιστορίας. Είναι, όμως, η ερμηνεία που πρέπει να δοθεί σ` αυτά τα γεγονότα. Κατά κάποιον τρόπο, μετατοπίστηκε η οπτική γωνία, όχι απότομα, σαν την αναλαμπή μιας ενόρασης ή έμπνευσης, αλλά σιγά-σιγά, σχεδόν ανεπαίσθητα, ένεκα της επιμονής αυτών των ίδιων των γεγονότων.
Το βιβλίο, όπως σχεδιάστηκε αρχικά, αφέθηκε κάπου μόνο και έρημο, στην άκρη. Ώσπου, μια μέρα, ο συγραφέας ανακάλυψε πως, όχι μόνον δεν μπορούσε πια να γράψει εκείνο το βιβλίο, όπως το είχε αρχικά συλλάβει, αλλά και ότι δεν θα το έγραφε, ακόμα και αν μπορούσε.
Το πώς και για ποιους λόγους έγινε αυτή η αλλαγή, θα το βρει κανείς μέσα σ` αυτό το σπουδαίο βιβλίο.