Ποδόσφαιρο
Προπόνηση τεχνικών δεξιοτήτων
Soccer Skills & Drills (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιστημονική επιμέλεια: Κυπαρίσσης, Μιχαήλ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-8410-57-2
Τελέθριον, Αθήνα, 6/2010
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 20.19 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
29 x 21 εκ, 464 γρ, 175 σελ.
Περιγραφή

Με αυτό το βιβλίο μπορείτε να κατακτήσετε όλες τις τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για να αντεπεξέλθετε σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Αυτός ο περιεκτικός και μορφωτικός οδηγός για ποδοσφαιριστές και προπονητές διδάσκει τις τεχνικές που απαιτούνται για την επιτυχία καθώς και τα παιχνίδια και τις ασκήσεις για να οδηγήσετε τις ικανότητές σας στην τελειότητα.

Μάθετε πώς να υποδέχεστε την μπάλα, να πραγματοποιείτε μεταβιβάσεις, σουτ, κεφαλιές, μαρκαρίσματα και να προστατεύετε την εστία με την καθοδήγηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδοσφαίρου της Αμερικής, τον κορυφαίο οργανισμό των προπονητών ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη συνέχεια, εκμεταλλευτείτε τα 71 σταδιακά διαβαθμισμένα παιχνίδια και τις ασκήσεις για να εξασκήσετε τις ικανότητές σας σε ανταγωνιστικές καταστάσεις και παιχνίδια σε μικρούς χώρους. Οι εξειδικευμένες διδακτικές υποδείξεις και οι αποτελεσματικές δραστηριότητες εξάσκησης θα βελτιώσουν την απόδοσή σας στις βασικές τεχνικές του ποδοσφαίρου και θα διευρύνουν το ρεπερτόριο των τεχνικών δεξιοτήτων και τακτικών που ήδη κατέχετε.

Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε επίσης δεκάδες φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την κάθε τεχνική, ενώ η εκτέλεση κάθε τεχνικής δεξιότητας περιγράφεται με βάση την τακτική και τη θέση των παικτών. Δεν είναι ένα απλό βιβλίο ασκήσεων. Είναι μια πηγή πληροφοριών που θα τελειοποιήσει το παιχνίδι κάθε παίκτη!

Περιεχόμενα:
- Το οδήγημα της μπάλας / Η ντρίπλα
- Η υποδοχή της μπάλας
- Η πάσα
- Το σουτ
- Η κεφαλιά
- Το ατομικό μαρκάρισμα
- Η τεχνική του τερματοφύλακα
- Εφαρμογή της τεχνικής σε συνδυασμό με την τακτική
- Η τακτική ανάλογα με τη Θέση των παικτών στο γήπεδο
- Μεθοδολογία διδασκαλίας της τεχνικής και τακτικής.